Tartto markkinoi itseään maailman startup-mielisimpänä kaupunkina, jossa innovaatiot kumpuavat hyvinvoivista ihmisistä. Kaupunki on strategisesti panostanut elinvoimaisen startup-kulttuurin kehittymiseen, jossa nuorekas ilmapiiri luo vapauden ja loputtomien mahdollisuuksien tunteen. Kaupunki tähtää Baltian startup-pääkaupungiksi ja älykkäiden tehtaiden keskittymäksi. Tarton startup-skene liiteleekin omissa sfääreissään ja koko kaupungissa tuntuu olevan mahtava tekemisen meininki.

Kuulostaa juuri sellaiselta kaupungilta, jonka kanssa olisi mahtavaa tehdä yhteistyötä! Ja niinhän me teemmekin. Tänä syksynä on alkanut uudenlainen yhteistyö, jonka tavoitteena on saada sekä ihmiset että tavarat liikkumaan Seinäjoen ja Tarton alueiden välillä.

Kaupunkien välillä on paljon yhtäläisyyksiä mm. koossa, vahvoissa toimialoissa, yrityskulttuurissa sekä visionäärisessä ja innokkaassa tekemisen meiningissä. Yhteistyön perustana on molemminpuolinen win-win tilanne, jossa mätsäämällä yrityksiä keskenään ja tuomalla puolin ja toisin vahvuutemme yhteen voimme synnyttää uutta bisnestä ja buustata alueidemme kasvua.

Lähde mukaan vahvistamaan Seinäjoen startup-kulttuuria 

Myös Seinäjoki on aloitteleville yrittäjille ja startupeille erinomainen kotikaupunki. Meidän vahvuutenamme on juuri sopiva kaupungin koko ja tiivis paikallinen verkosto ja yhteistyö. Into omalta osaltaan haluaa edistää sitä, että kaupunkimme vetäisi puoleensa intohimoisia startup-yrittäjiä. Vuosittain järjestettävä Space Pitch -tapahtuma on jo hyvä alku uuden startupHUBin muodostumiselle Suomeen.

Mutta miten meiltä voisi nousta rohkeita ja bisnesideaansa vahvasti uskovia yksilöitä, jotka pystyvät vakuuttamaan rahoittajat innostuneisuudellaan ja intohimoisuudellaan? Usein hyvä idea voi tyssätä siihen, että usko omaan tekemiseen lopahtaa. Silloin, kun on kyseessä uuden innovaation kehittäminen, yrittäjältä vaaditaan kykyä ajatella asioita uudella ja kekseliäällä tavalla. Tuttuihin asioihin on löydettävä tuore näkökulma. Sen jälkeen tarvitaan paljon sinnikkyyttä ja intohimoa oman vision toteuttamiseen. Ja vahvaa itseluottamusta.

Nyt sinulla, joka olet kokenut näiden asioiden jylläävän sisälläsi, on mahdollisuus päästä hakemaan lisää inspiraatiota ja rohkaisua oman startuppisi lentoonlähtöön Tarton sTARTUp Dayseistä ensi vuoden maaliskuussa.

Menestyneet startup-yritykset ovat tunnetusti syntyneet yhdessä tekemisen kulttuurista, jossa omaa osaamista täydennetään toisten vahvuuksilla. Loistobisnekset ovat hyväntuulissa kaveriporukoissa joskus jopa vain huolettoman hengailun lomassa alkunsa saaneita ideoita. Punaisena lankana onnistumisissa on ollut vahva halu muuttaa maailmaa.

Nyt me keräämmekin juuri tällaista rentoa porukkaa yhteen ja lähdemme imemään vaikutteita Tarton huikeasta startup-hengestä.

sTARTUp Days on kansainvälisen mittakaavan kasvuyritystapahtuma, jossa voit kohdata potentiaalisia sijoittajia, pitchata satapäiselle yleisölle, löytää kasvukumppaneita uudelta markkinalta ja kuulla kiinnostavia puhujia. Yhteinen taival kohti Tartoa startataan tammikuussa 2023, jolloin luvassa on ainakin kasvukonseptin kirkastusta ja valmennusta pitchaukseen avoinna olevaa pitchaushakuakin silmällä pitäen.

Lue lisää tästä ainutlaatuisesta mahdollisuudesta ja ilmoittaudu mukaan! Viedään yhdessä yritysideasi vahvaan nousukiitoon!