Yrityskauppa – vakavaa, painavaa, asiapitoista, juridista, salassapidettävää asiaa, joka sisältää myös ainakin pitkän elämäntyön tehneelle yrittäjälle luopumisen tuskaa ja paljon tunnetta. Puhutaan liiketoimintakaupasta, osakekaupasta, veloista ja vastuista, substanssiarvosta, arvonmäärityksestä, due diligencestä. Sanoja, jotka saavat kokeneemmankin yrittäjän hengästymään, jännittymään, jopa ehkä siirtämään tuonnemmaksi tämmöiset pelottavat asiat.

Olemme täällä Intossa suorastaan heittäytyneet yrityskauppojen maailmaan vasta alkaneen Yrityskaupat käyntiin -hankkeen ansiosta. Tiedämme jo jotain yrityskaupoista, mutta tunnistamme, että varsinaisia ammattilaisia ovat pitkään omistajanvaihdoksia tutkineet, yrityskauppavälittäjät, yritysjuristit, yritysverotusasiantuntijat sekä yrityskauppaprosessin läpikäyneet yrittäjä

Tavoitteena on tehdä omistajanvaihdoksia ja yrityskauppoja tunnetuksi viestinnällisin keinoin ja melko ketterillä kohtauttamisen tavoilla.  Madaltaa kynnystä ryhtyä yrittäjäksi yritysostolla tai havahduttaa yritysten omistajia pitämään yrityksensä aina myyntikunnossa. Innostaa yrityksiä kasvattamaan liiketoimintaansa ostamalla vaikka kilpaileva yritys tai vahvistamaan yrityksen osaamista kasvattamalla tiimiä osakekauppojen avulla. Tai keskittyä ydinliiketoimintaan ja laittaa rönsyt kiertoon.

Miksi meillä on ristiriitaiset fiilikset? Siksi, että haluaisimme viestiä yrityskaupoista innostavasti samalla kun asia on niin julmetun painavaa? Pitäisi rohjeta puhua yrityskaupoista kepeästi, mutta riittävän vakavasti.

Auta meitä! Miten sinä yrittäjänä puhut yrityskaupoista, omistajanvaihdoksesta? Tai jos olet aloittava yrittäjä, millaisella viestillä me sinut tavoittaisimme? Vastaa kyselyymme! Linkki tässä.

Herättikö ajatuksia? Ole yhteydessä

Jussila Eeva
Palvelupäällikkö
Liikeidean kehittäminen, alkavan yrittäjän palvelut
Koskipalo Niina
Asiantuntija
Liiketoiminnan kehittäminen ja sijoittumispalvelut

Yrityskaupat käyntiin -hankkeen tavoitteena aktivoida Etelä-Pohjanmaan alueella yrityskauppoihin ja kehittää edellytyksiä onnistuneisiin omistajanvaihdoksiin parantamalla eteläpohjalaisten yritysten omistajanvaihdosekosysteemin toimivuutta eri alueiden erityistarpeet huomioiden.