– Nämä tilat vastaavat sitä mielikuvaa, jonka haluamme tänä päivänä R Mokista välittää.

Näin kiteyttää toimitusjohtaja Markus Erkkonen R Mokki Oy:n upouusissa toimitiloissa Seinäjoen Kapernaumi-Roveksen yritysalueella.

R Mokki on muuttanut omiin uusiin toimitiloihin maaliskuussa. Ensimmäinen asiakastulikaste saadaan Puuseppäpäivillä, joita vietetään yhdessä seinäjokelaisten hela-alan yritysten kanssa
20.-21. huhtikuuta. Uudet toimitilat Tehtaantiellä ovat yhteensä 5000 neliön kokoiset. Hallia 4000 ja toimistoa 1000 neliötä.

– Neliöitä ei tullut valtavasti lisää, mutta kuutioita ja käytettävyyttä sitäkin reilummin. Saimme mm. yli 1000 uutta hyllypaikkaa varastoon, ostopäällikkö Reima Rajala kertoo.

Rajala ja Erkkonen ovat R Mokin nykyiset omistajat. He ostivat yrityksen sen perustajalta Reijo Mokilta vuonna 2018.

Rajala ja Erkkonen naurahtavat, että tarkoitus oli rakentaa vain kerran. Siksi toimitiloista rakennettiin kerralla tarpeeksi isot, näyttävät ja muuntojoustavat.

– Tämä kelpaa pienillä muutoksilla muunkinlaiseen yritystoimintaan, jos sellainen tilanne tai tarve tulevaisuudessa tulisi. Esimerkiksi hallin lattiarakenteissa otettiin huomioon muu mahdollinen käyttötarkoitus mm. raskaammille työstökoneille. Hallin runkorakenteissa on varaus siltanosturille. Toimistotiloissakin rakenteet ovat helposti muunneltavissa, Erkkonen toteaa.

Toimitilojen seinäjokelaisuusaste on korkea. Suunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto Jääskeläinen Oy, rakentamisesta Seira ja sisustusarkkitehtuurisista ratkaisuista Elina Hirvelä yhdessä Puusepänliike Hirvelän kanssa.

Reijo Mokin jalanjäljissä

R Mokki kuuluu Seinäjoen vahvaan hela-alan yritysten ryppääseen yhdessä mm. Helatukun ja Suomen Helakeskuksen kanssa.

– Mikäli Reijo Mokki olisi aikanaan jäänyt Helsinkiin, myös helayritysten keskittymä olisi siellä. Hän oli koko Suomessa hela-alan vaikutusvaltaisin mies. Siksi haluammekin kunnioittaa hänen nimeään edelleen myös yrityksemme nimessä, Erkkonen kertoo.

Erkkonen ja Rajala ovat kokeneet yrittäjinä jo melkoisen vuoristoradan. Koronan pelättiin syöksevän koko bisneksen pohjamutiin, mutta kävi päinvastoin. Nyt taas markkinanäkymä on sumeampi.

– Tällä hetkellä esimerkiksi korot ja energian hinta ovat niin korkealla, että uudisrakentaminen on hiljentynyt huomattavasti. Meillä vaikutus näkyy todennäköisesti vasta syksymmällä, mikäli uusia kohteita ei nyt keväällä aloiteta, Rajala ennakoi.

R Mokin liikevaihto viime vuonna oli 11,5 miljoonaa euroa. Erkkonen ja Rajala eivät naulaa konkreettista kasvutavoitetta.

– Maltillista kasvua nopeasti uusiin virtauksiin reagoiden ja tarttuen, Erkkonen tiivistää.

 

Lisätietoja: https://www.rmokki.fi/

 

 

Haluatko keskustella yrityksesi sijoittumisesta Seinäjoelle? Ota yhteyttä

Pajunen Jukka
Asiakkuusjohtaja
Inton asiakkuudet ja sijoittumispalvelut