Seinäjoella Euroopan uudenaikaisin kierrätysasema

Kolmen miljoonan euron investoinnilla huomattavasti lisää tehoa kierrätykseen

RE-piste on sisältä valoisa ja tyylikäs. Kuvat: Lakeuden Etappi

Kesäkuun lopusta lähtien käytössä ollut Lakeuden Etapin RE-piste Seinäjoella on jo osoittanut voimansa. Asiakkaat kehuvat upeaa miljöötä ja palvelun toimivuutta ja käyntimäärät ovat kasvaneet viidenneksellä. Itsepalvelukäyntien osuus kaikista käynneistä kasvaa hurjaa vauhtia. Kesäkuussa käynneistä 33 % oli itsepalvelukäyntejä, heinäkuussa 65 % ja elokuussa jo 78 %.

– Erityisen paljon on kiitelty aukioloaikoja. Itsepalveluna täällä voi asioida ympäri vuorokauden, palvelupäällikkö Anna Mäntylä sanoo.

RE-piste on Mäntylän mukaan lajissaan ainutlaatuinen Suomessa, jopa Euroopassa. Mobiiliappilla toimivaa drive in -kierrätyspalvelua ja täydellisen resurssiviisaasti rakennettua ja toimivaa paikkaa ei ole vielä muualla. Rakentamisessa on käytetty kierrätysmateriaaleja ja kierrätettävyys on huomioitu kaikissa valinnoissa. Alueella käytetään uusiutuvaa energiaa ja hyödynnetään maalämpöä, aurinkosähköä ja sadevesiä.

– Rakensimme ennen muuta uuden ajan palvelukokonaisuuden, jolla pyrimme vastaamaan jätelain uudistuksen mukanaan tuomiin vaatimuksiin kierrätyksen lisäämisestä. Lajitteluvalikoimaa pystytään lisäämään tarpeen mukaan, kun kierrätysteknologiat kehittyvät, viestintäpäällikkö Hannele Lyytikäinen-Käppi toteaa.

 

RE-piste:

  • Sijaitsee osoitteessa Laulateentie 111, Kuortaneentien ja Itäisen ohitustien risteyksessä.
  • Pinta-ala noin 3,5 ha
  • Rakennusala 4312 m2
  • Rakennukset: Hubi-asiakaspalvelutila, Tuubi-lajittelukatos, Tarha mm. risu- ja puutarhajätteille.
  • 41 lajittelupistettä jätteitä varten.
  • Avoinna palveluaikana arkisin klo 11 – 18, itsepalveluna kotitalouksille 24/7.
  • Tutustu tarkemmin: https://www.etappi.com/palvelut/jatteiden-vastaanottopaikat/re-piste/

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa