Wirokit rokkaa ulos kellarista

Ohjelmistoyritys hakee reipasta kasvua Seinäjoella

Wirokit. We rock it. We rock IT. Seinäjokelaisen ohjelmistotalon nimi napattiin kolmisen vuotta sitten perustajien rokkiharrastuksesta. Vaikka Wirokit on nuori, 14 työntekijän tiimillä on 20 vuoden kokemus ohjelmistotyöstä Seinäjoella, mm. Sarawaren palkkalistoilla.

Nyt Wirokit rokkaa omistajiensa mukaan ulos kellarista. Tarkoittaen mitä?

– Meillä on ollut kaikki nämä vuodet yksi vankka asiakkuus. Olemme olleet niin sanotusti kellarissa, piilossa. Ei ole ollut tarvetta markkinoida, hallituksen puheenjohtaja Jami Saarikoski naurahtaa.

Jami Saarikoski (vas.) kuuluu Wirokitin perustajiin. Pitkäaikainen tuttu Tuukka Rantala pestattiin vuonna 2020 johtamaan yritys kasvuun. Kuvat: Samuel Hoisko

Pitkä asiakassuhde jatkuu, mutta kasvu haetaan nyt uusista asiakkuuksista.

– Olemme juuri rekrytoineet uusia osaajia ja olleet jo aktiivisesti yhteydessä oman alueen potentiaalisiin asiakkaisiin. Meillä on vankka kokemus ohjelmistokehityksestä ja ohjelmistojen laadunvarmistuksesta ja voimme aidosti auttaa alueemme pk-yrityksiä, toimitusjohtaja Tuukka Rantala kertoo.

Kasvutavoitteeksi on asetettu liikevaihdon kaksinkertaistaminen nykyisestä 1,3 miljoonasta kolmen seuraavan vuoden kuluessa.

– Töitä on. Ohjelmistot puskevat joka paikkaan, joten ohjelmisto-osaamisen merkitys korostuu kaikkien yritysten tuotteissa ja palveluissa. Yrityksellä voi olla erinomainen osaaminen omasta tuotteesta, mutta me tulemme apuun siinä vaiheessa, kun tuotteeseen on lisättävä ohjelmisto ja sen avulla älyä.

Vaikka kilpailukin on alalla kovaa, se ei pelota.

– Markkina kasvaa niin nopeasti, että kovakaan kilpailu ei hevin rajoita kasvuamme. Ei toki ihan samaa kannata tehdä kuin 10 kilpailijan.

Wirokit on avoin alueen ohjelmistoyritysten väliselle yhteistyölle.

– Vaikka olemme keskenämme kilpailijoita, voimme olla myös toistemme avuksi tarjoamalla lisäkäsiä tai erikoisosaamista haastaviin asiakascaseihin, Rantala toteaa.

Keskinäisellä yhteistyöllä voidaan taklata myös alan osaajapulaa. Vai onko sitä?

– Tuore rekryprosessi osoitti, että saimme hyviä hakemuksia eli osaajia on mahdollista löytää. Osaajapulaan voi vaikuttaa myös se, että monissa yrityksissä vaihtuvuus on viime vuosina ollut melko suurta. Me olemme ainakin toistaiseksi olleet siitä onnellisessa asemassa, että ihmiset ovat viihtyneet meillä pitkään.

Wirokit ei Rantalan mukaan pestaakaan pelkkää nörttiyttä, vaan hyviä tyyppejä.

– Tekniikan detaljeja pystyy oppimaan, hyväksi tyypiksi ei.

 

Wirokit

  • ohjelmistokehitys ja laadunvarmistus, monimutkaisten tietoverkkojen sekä niihin liittyvien kriittisten järjestelmien kehitys ja testaus
  • 14 työntekijää (tulossa juuri 2 lisää)
  • Omistus: perustajatyöntekijät
  • Liikevaihto: 1,3 Meur
  • http://www.wirokit.com/

 

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa