Yrittäjäksi yritysostolla ja kasvua uusille paikkakunnille

Teija Heinonen työskenteli taloushallinnon asiantuntijana liki pari vuosikymmentä, mutta mieli paloi yrittäjäksi. Sopivaa ostettavaa hän haisteli useammalta toimialalta, kunnes tärppäsi: vuonna 2017 hän osti Siniservice Oy:n, Seinäjoella liki 20 vuotta toimineen siivousalan yrityksen. Helmikuussa Siniservice laajeni Lapualle ostamalla Puhtaasti Mäkinen Oy:n. Sekin on pitkän linjan yksityinen siivouspalveluyritys. Työntekijöitä on nyt Heinosen lisäksi yhteensä 12.

Teija Heinonen organisoi töitä kotikonttorilta käsin.

Jatkossakin varteenotettavin kasvu tulee Heinosen mukaan lisämyynnistä nykyisille asiakkaille ja laajentamisesta uusille paikkakunnille. Siihen Heinonen on valmis: ajan kanssa ja sopivalla tahdilla.

Miltä yrittäjyys on maistunut?

– Toimin niin kauan perheyrityksen palveluksessa, että varmasti työnteon tapa on samanlainen kuin ennenkin. Nyt on lisänä kaikki vapaus päättää asioista. Ja koska olen uudehko tällä alalla, minun ei tarvitse noudattaa mitään kaavaa, vaan voin tuoda uusia näkökulmia tekemiseen ja alan merkityksen korostamiseen. Siivousala on yksinkertaisesti ala, jota ilman ei tulla toimeen.

Alan arvostus on sinänsä Heinosen mukaan jo noussutkin esimerkiksi koronan aiheuttamien lisävaatimusten ja nuorten somessa näkyvien siivousalan tekijöiden ansiosta. Edelleen kuitenkin tilaajilta toivoisi ajatusmuutosta.

– Lisää painoarvoa itse työlle ja sen tekijöille ja vähemmän hinnalle. Nopeasti ja halvalla ei saa kuin sutta. Jos siivoojat menisivät lakkoon, kuka liikkuisi missään yleisellä paikalla.

Hyvistä työntekijöistä kiinni pitäminen on Heinosen mukaan menestyksen a ja o. Palkan ja työvälineiden on oltava kohdallaan.

– Onneksi meillä vaihtuvuus on ollut tosi pientä.

Siniservicen asiakkaista 70 % on yrityksiä ja taloyhtiöitä ja 30 yksityishenkilöitä. Koronavuosi vei osalta siivousalan yrityksistä bisneksen alta, kun ravintolat sulkivat oviaan ja kun ihmiset siirtyivät etätöihin. Siniservice ylsi hyvään tulokseen.

Lisätietoja: https://www.siniservice.fi/

 

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa