Aluekehitys: Seinäjoella on houkuttelevia alueita eri toimialojen yrityksille. Nämä yritysalueet palvelevat mainiosti niin startup-yrityksiä kuin alueelle laajentuvia suuryrityksiä ja kansainvälisiä toimijoita. Ja kuten tiedetään, alueelle jo sijoittuneet yritykset tukevat omalta osaltaan alueellista kasvua ja auttavat täällä jo toimivia yrityksiä kehittymään entistä kilpailukykyisemmiksi. Aluekehityksen kannalta yhteistyöverkostot ovat Seinäjoella kunnossa.

Into Seinäjoen asiantuntijat tapaavat joka vuosi satoja yrityspäättäjiä. Heidän kanssaan käydään huolellisesti läpi yrityksen sijoittumisasioita eri lähtökohdista. Joka vuosi Intolaiset tekevät erilaisia sijoittumiseen liittyviä tarjouksia yli 100 – ja vuosittain Into auttaa keskimäärin 25–35 yrityksen sijoittumista Seinäjoelle.

Yritysalueiden kehittymisen ansiosta aluekehitys on Seinäjoella positiivista. Viime vuosina Seinäjoelle on kotiutunut eniten teollisuuden, palveluiden, it-alan ja rakennusalan yrityksiä.

Aluekehitys plusmerkkistä

Aluekehitys on ollut Seinäjoella vahvasti plusmerkkistä. Esimerkiksi alkuvuosi 2022 oli erittäin vilkasta sijoittumisen ja laajentumisen aikaa eri toimialojen yrityksille. Tutustu aiheeseen tarkemmin linkin takaa löytyvästä uutisesta.

Seinäjoella on myös meneillään vahva rakennusbuumi, joka jatkuu ilahduttavasti myös tulevina vuosina. Esimerkiksi investoinnit Seinäjoen keskustaan ovat satoja miljoonia euroja. Muutaman viime vuoden sisällä keskustassa on toteutettu – ja toteutetaan kymmeniä rakennushankkeita. Näiden yhteenlaskettu kerrosneliömäärä nousee jopa 250 000:een. Tällä vuosikymmenellä toteutuvien investointien arvo on vähintään 400 miljoonaa euroa. Palveluiden määräkin kasvaa tulevina vuosina reippaasti uusien liike- ja toimitilojen myötä. Tutustu asiasta kertovaan uutiseen tarkemmin.

Vetovoimatekijöitä

Merkittäviä vetovoimatekijöitä yritysten kannalta Seinäjoelle ja alueelle sijoittumisessa on sijainti – Seinäjoelle on helppo tulla ja keskeisen sijainnin ansiosta sieltä on kätevä lähteä joka suuntaan. Osalle on oleellista, että liike/toimitila sijaitsee esimerkiksi vilkkaan tien varrella. Toisten kriteereissä taas painaa nopea ja helppo siirtymä pääteille.

Logistisestihan Seinäjoki sijaitsee erinomaisella paikalla – pääradan vieressä. Ja kaupunki itsessään on juuri sopivan kokoinen, jossa liikkuminen on nopeaa ja vaivatonta. Seinäjoki on myös tunnettu hyvästä yhteishengestään ja kattavista verkostoistaan yrityksille. Niinpä täällä on sujuvaa toimia.

Muita hyviä syitä alueelle sijoittumisen näkökulmasta ovat vaikkapa toimitilojen ja työtilojen imago, laajentumismahdollisuudet, elinvoimainen ja vireä maakuntakeskus, alihankkijoiden saatavuus ja yhteistyömahdollisuudet. Lisäksi Seinäjoella on monelle yritykselle oman yrityksen kannalta tärkeitä ja kiinnostavia yrityksiä, joiden kanssa on luonteva viritellä yhteistyötä. Oman yritystoiminnan näkökulmasta tärkeä osaaminen ja eri palvelut löytyvät myös läheltä.

Sekin on hyvä muistaa, että yrityksen toimiala (B2B, B2C ja C2C) ja asiakkaat määrittävät pitkälti sen, mitkä asiat ovat merkityksellisiä ja painavat vaakakupissa siinä vaiheessa, kun yritys miettii omaa sijoittumistaan jollekin alueelle.

Aluekehitys: Seinäjoki on monella mittarilla Suomen paras paikka yrityksille. Niinpä on helppoa toivottaa kaikki uudet yritykset tervetulleiksi alueelle. Into Seinäjoen yksi tärkeistä tehtävistä on tukea nimenomaan yritysten sijoittumista alueelle. Yhdessä kanssasi etsimme uusia asiakkaita ja kumppaneita, toimitilaa, tonttia ja osaajia. Koko Seinäjoen alue on hyvä paikka yrittää.

Aluekehitys, esittelyssä yritysalueita lyhyesti

Tässä alapuolella on esitelty lyhyesti Seinäjoen yritysalueiden vahvuuksia. Tässä vain joitakin esimerkkejä. Aluekehitys, lisätietoja saat Inton asiantuntijoilta.

 • Piirin alueen kaunis luonto ja ympäristö sekä vanha rakennuskulttuuri
 • Framin alueen hyvä sijainti, yrittäjäpalvelut, yhteistyöverkosto, SeAMK, uudenaikainen työympäristö
 • Roves: uusia yrityksiä ja verkostoja, laadukas tonttitarjonta – kasvaa ja kehittyy todella kovaa vauhtia
 • Keskusta ja aseman seutu: uutta tilaa rakennetaan, saavutettavuus hyvä kaikilla kulkuvälineillä, palvelut lähellä
 • Jouppi: Ideaparkin vetovoima ja helppo saavutettavuus
 • Ylistaron Teräsmäki: laaja valikoima tontteja, hinta

Etuja sijoittumisesta Seinäjoelle yrityksen näkökulmasta

 • Osaava työvoima ja saatavuus, työvoimakustannusten edullisuus ja työmarkkinoiden laajuus
 • Hyvä sijainti
 • Toimitilojen saatavuus, joustavuus ja tilojen vuokra- ja hintataso
 • SeaAMK:n vaikutus ja harjoittelijoiden saatavuus, sekä koulutustarjonta ja sen kehitys
 • Tonttien saatavuus ja hintataso, kaupungin positiivinen suhtautuminen yrittäjyyteen
 • Yrittäjäystävällisyys ja palvelualttius
 • Hyvät ja monipuoliset palvelut, yrityspalveluiden saatavuus
 • Toimipaikan saavutettavuus autolla
 • Nopea rautatieyhteys
 • Lentokenttä (Vaasassa) lähellä
 • Asiakkaita saatavilla, iso markkina-alue ympäryskuntineen ja kaupunkeineen
 • Yhteistyömahdollisuudet
 • Pk-yrittäjyyttä – saatavilla paljon alihankkijoita
 • Laajentamismahdollisuudet
 • Kilpailutilanne
 • Ympäristön viihtyisyys

Aluekehitys, ota yhteyttä

Seinäjoki on pinta-alaltaan laaja kaupunki ja alueella on tilaa kaikenlaiselle yritystoiminnalle. Into auttaa mielellään löytämään juuri yrityksesi tarpeisiin parhaiten soveltuvan sijainnin.

Seinäjoen alueella on tarjota laaja valikoima yritysalueita. Ja asiakkaana päätät itse lopulta sijainnista. Muistathan, että voit aina kääntyä yrityksesi sijoittumisasiassa Inton palvelevien asiantuntijoiden puoleen. Aluekehitys: olemme täällä yritystäsi varten.

 

Jätä yhteydenottopyyntö