• Seinäjoen keskustan elinvoimaluvussa elpymistä  

    Seinäjoen keskustan elinvoimaluvussa elpymistä  

    Suomen kaupunkikeskustojen elinvoima- ja asukastiedot 2025 ovat valmistuneet. Seinäjoella elinvoimaluku (1,381) on noussut hieman viime vuodesta (1,284) johtuen vapaiden liiketilojen vähenemisestä.  Elinvoima on noussut keskustoissa koko maassa keskimäärin +0,4 % yhden vuoden aikana – ensimmäisen kerran seitsemään vuoteen. Suunta on nyt kääntynyt vuodessa ylöspäin etenkin suurimmissa kaupungeissa. Seinäjoen keskustassa vapaita liiketiloja on 61 kpl (16,4 %),…

  • Mikä täsmätyö ja kuka täsmätyökykyinen?

    Mikä täsmätyö ja kuka täsmätyökykyinen?

    Keväällä julkaistussa rekryoppaassa rohkaistiin pohtimaan rekrytoinnin kohderyhmää tavallista laajemmalla kulmalla. Kannustettiin miettimään, voisiko uusi työntekijä löytyä eläkeläisten, maahanmuuttaneiden tai täsmätyökykyisten joukosta? Tiedätkö, mitä tarkoittaa täsmätyö tai täsmätyökykyinen? Rekrymaailmassa vilisee jos jonkinmoista termiä. On osatyökykyisiä, täsmätyökykyisiä ja täystyökykyisiä. Osatyökykyisyyden sijasta on viime vuosina ryhdytty käyttämään enemmän osaamista korostavaa sanamuotoa eli täsmätyökykyisyyttä. Tämän taustalla on ajatus positiivisesta…

  • Food Days – ruokajärjestelmä kohtaa Seinäjoella syyskuussa

    Food Days – ruokajärjestelmä kohtaa Seinäjoella syyskuussa

    Food Days -tapahtuma tuo ruokajärjestelmän asiantuntijat, tutkijat, elintarvikealan yritykset ja ruokayrittäjät Seinäjoelle 16.–18. syyskuuta 2025. Tapahtuma houkuttelee ideoimaan ja keskustelemaan ruoka-alan tulevaisuudesta ja avaa mahdollisuuksia myös pk-yrityksille. Kolmipäiväisen kokonaisuuden keskiössä ovat elintarvikevienti ja ruokajärjestelmän kestävyys. Lisäksi sisällössä pureudutaan kaupunkien ruokastrategioihin, ruokaketjun teknologiseen kehittämiseen sekä ruokakulttuuriin.  Food Days on nousemassa jopa maailmanlaajuisesti tunnetuksi tapahtumaksi. Olemme onnistuneet…

  • Kasvun reseptejä ruoka-alan startup-ekosysteemin kehittämiseksi

    Kasvun reseptejä ruoka-alan startup-ekosysteemin kehittämiseksi

    Etelä-Pohjanmaan ruoka-alan startup-ekosysteemi kaipaa vahvistusta. Uusi raportti ”Kasvun reseptit” tarjoaa suosituksia nuorten yritysten tukemiseen ja alueen startup-kulttuurin kehittämiseen kohti kansainvälistä kasvua. Etelä-Pohjanmaa on tunnettu yrittäjyydestään, asenne yrittäjyyttä kohtaan on hyvä, pieniä yrityksiä löytyy paljon ja ruoka-ala on maakunnassa vahva, mutta voimakkaaseen kasvuun tähtääviä nuoria ruoka-alan yrityksiä ei alueella juurikaan ole. Alueella tulisikin kehittää ruoka-alan yrittäjäekosysteemiä,…

  • Kesän tuottoisin kala-apaja?

    Kesän tuottoisin kala-apaja?

    Kesän tuottoisin kala-apaja on tietenkin julkisten hankintojen meri! Kokemattomalle kulkijalle sumuinen ulappa, mutta navigoinnin taitavalle kulkijalle rahanarvoinen pyyntikohde. Tätä tekstiä kirjoitettaessa suomalaisilla julkisilla hankkijoilla eli kunnilla, kaupungeilla, hyvinvointialueilla sekä lukuisilla valtion virastoilla on avoinna 1699 kilpailutusta: Onhan sinun yrityksesi mukana tarjoamassa ratkaisuja näihin tarpeisiin? Mikäli julkisten hankintojen kala-apajat ovat vielä hyödyntämättä, tässä muutama vinkki tulevaan…

  • Jaossa 7,3 mrd euroa!

    Jaossa 7,3 mrd euroa!

    Horisontti Euroopan vuoden 2025 työohjelma on julkaistu. Poimimme siitä mielenkiintoisimmat palat seinäjokisille yrityksille.