Rene Luhtala

Toisella kierroksella

Hyppäsin syvään päätyyn kuusi vuot­ta sitten 19-vuotiaana, ryhtyen täy­sipäiväiseksi luovan alan yrittäjäksi tarjoten graafisen suunnittelun sekä valo- ja videokuvauksen palvelu­ja. Kahden vuoden jälkeen päädyin useamman mutkan kautta Seinä­joen Jalkapallokerhon art directorik­si. Siellä vietin pari vuotta vastaten mustakultaisten graafisesta ilmeestä. Tässä vaiheessa näin parhaaksi kes­kittyä palkkatyöhön ja jättää yritysto­iminnan pöytälaatikkoon.

Päätin kuitenkin lähteä kouluun vahvistamaan itseopittua ammat­titaitoani, ja Seinäjoen ammattiko­rkeakoulun kulttuurituotannon pu­oli osoittautuikin oikeaksi paikaksi vahvistaa omaa osaamistani. Kou­lun penkillä palo yrittämiseen syttyi uudelleen ja pöytälaatikon pohjalle unohdettu yritystoiminta sai uuden alun syksyllä2019.

Nyt tarjoan koulun ohella jälleen graafisen suunnittelun sekä valo- ja videokuvauksen palveluja. Koulussa samalle luokalle ajautui ”sielunveli” Rasmus Hasu, jonka kanssa yhdessä hoidamme videopuolen töitä.

Nautin yrittämisestä ja sen tuomas­ta vapaudesta. Uskon siihen, että jokaisella yrityksellä ja ihmisellä on kuulemisen arvoinen tarina. Yrittä­jyys mahdollistaa sen, että kuulen näitä tarinoita päivittäin ja saan ker­toa niitä eteenpäin.

Lähipiirini kuvailee minua omaa ti­etään kulkevaksi taiteilijasieluksi, joka valitsee kaupassa aina sen ”hie­noimman paketin”. Tottahan se on, tykkään kauniista asioista ja halu­an myös luoda niitä. Siksi pyrinkin aina töissäni luomaan laadukkaan ja mieleenpainuvan tuotoksen, on kyse sitten kuvasta, videosta tai grafiikasta.

Itse kiteytän asian yhteen lauseeseen; Mun elämä on yks iso kuviksen tunti.

Rene Luhtala

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa