Blogi: Airbnbtä Aalto-keskuksessa

Olen kova suunnittelemaan, ja osa asioista tuppaa myös toteutumaan. Minusta on kiva ideoida myös asioita, jotka eivät varsinaisesti ole omia tai vain itsestä kiinni. Mikäs sen helpompaa kuin ideoida kaikkea kivaa ja lausua ne ääneen julkisesti ja sitten toivoa, että joku innokas tarttuu ideaan ja toteuttaa sen.

Yksi sellainen putkahti suustani muutama päivä sitten Seinäjoen Oppaiden palaverissa. Juteltiin vireillä olevasta Aalto Visitor Centeristä ja muistakin Aalto-keskuksen markkinointiin liittyvistä hankkeista ja tulevaisuuden kuvista. Yhtäkkiä tuli puheeksi seurakunnan omistuksessa olevan ns. vahtimestarin talo kirkon tontilla. Sellainen sievä pikkutalo, Alvar Aallon suunnittelema. Siinä ihan yksistään nököttää keskellä Aalto-keskusta, toimettomana. Funktio tällä hetkellä luultavasti toimia varastona vai lieneekö peräti tyhjänä.

Tyhjänä!? Mitä ihmettä! Markkinoijan päiväunessa söpöstä pikkutalosta kuoriutui vertaansa vailla oleva matkailijoille vuokrattava – tiedättehän – airbnb-asunto.

Mikä olisikaan hienompaa kuin markkinoida tällaista uniikkia asuntoa laatutietoiselle turistille, arkkitehtuurista kiinnostuneelle tai ihan kenelle vaan. Matkailija arvostaa tänä päivänä ainutlaatuisia kokemuksia, paikallisuutta ja helppoa liikkumista. Tässä paketissa olisi tarjolla kaikki. Akateemikko Alvar Aallon suunnittelema talo Aallon huonekaluilla varustettuna.

Ai että olisi hienoa turistin yöpyä sellaisessa. Kävelymatkan päässä rautatieasemalta. Kyllä somekuvat ja -videot leviäisivät maailmalle. Ihan joka kaupungissa ei tällaista ole tarjolla. Täällä olisi. Tarvitaan vaan toteutus. Kuka huutaa hep?

Tuula Lahti, markkinointipäällikkö, Visit Seinäjoki

Intohimona Seinäjoen tunnetuksi tekeminen. Aito pohjalainen, ylpeä juuristaan eikä pysty välttämään murretta. Vapaa-aikana möyrii puutarhassa, lenkkeilee, pyöräilee ja matkustelee aina kun pystyy. Loputtoman kiinnostunut paikoista.

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa