Asiakkaamme esittäytyy: Amazonista tilaus kerrallaan maailma haltuun

Seinäjokelainen Minorito kasvuun omalla ravintolisien tuotesarjalla

Seinäjoen Kapernaumin yritysalueella viisi vuosikymmentä lääkeyrityksiä palvellut tehdaskiinteistö huokuu eleetöntä funkismaista tyylikkyyttä. Uusi omistaja on pannut puitteet kuntoon. Nyt on aika panna iso pyörä pyörimään myös tuotannossa.

– Olemme aidosti uuden äärellä ja se hykerryttää. Odotan innolla, missä olemme esimerkiksi vuoden päästä, myyntijohtaja Hanna Pollari kertoo.

Uuden äärellä tarkoittaa Minoritolle oman Aarja Health -tuotesarjan lanseerausta ja kansainvälisen verkkokaupan käynnistämistä. Sopimusvalmistajana tähän saakka toiminut yritys aikoo kasvaa reippaasti nimenomaan oman ravintolisien tuotesarjan turvin.

Liikkeelle lähdetään kolmella omalla tuotteella: Omega3-krilliöljykapseleilla, MSM-tuotteella sekä Sporty Boost –urheilujuomajauheella. Tuotesarjaan on tulossa vuoden kuluessa noin 10 uutta tuotetta. Kansainvälisesti tuotteet myydään Amazonin verkkokaupan kautta. Ensimmäisenä avautuu myynti Espanjassa ja Suomessa (omassa verkkokaupassa), sitten Iso-Britanniassa ja Saksassa.

– Tavoitteena on nostaa oma valmistus jo tänä vuonna puoleen tuotannon kokonaisvolyymistä. Konekapasiteetti riittää kovaankin kasvuun, samoin tilat. Ihmisiä tarvitaan jossain vaiheessa lisää. Viime puolen vuoden aikana on jo palkattu 4 uutta henkilöä. Tällä hetkellä meitä on 14.

Iso markkinapotentiaali

Minorito tavoittelee omaa siivuaan varsin kilpaillusta, mutta samalla hurjaa vauhtia kasvavasta ravintolisien bisneksestä.

– Asiakkaamme ovat jo valmiiksi ravintolisien käyttäjiä. Valttejamme ovat suomalainen puhtaus ja skandinaavinen innovatiivisuus ja eksotiikka. Käytämme raaka-aineina mm puolukkaa, mustikkaa, pakurikääpää, männynkuoriuutetta. Koko tuotantoprosessin läpinäkyvyys on elintärkeä kilpailutekijä. Kuluttajat ovat päivä päivältä tiedostavampia.

– Ravintolisät on maailman suurin väärennetty elintarvikesegmentti, koska tuotteilta ei vaadita lääkkeiden kaltaista testausta. Minoritossa panostetaan tuotteiden turvallisuuteen. Tästä osoituksena on elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmän FSSC 22000 laatusertifikaatti.

Jos ja kun myynti lähtee kovaan vauhtiin, vehkeissä on varaa. Viimeisin hankinta on uuden teknologian tabletointikone, jolla puristetuista tableteista on voitu jättää magnesiumstearaatti eli rasvahappojen magnesiumsuolat pois apuaineista.

Norjalaisomistaja sitoutunut Seinäjokeen

Minoriton omistaa norjalainen sijoittaja ja yrittäjä Håkon Volden. Hän innostui ravintolisistä tervehdyttyään vakavasta sairaudesta.

”Kun siirryin ravintolisäalalle, minulle tuli heti hyvä tunne. Tiesin, että tämän parissa haluan jatkaa liiketoimintaani ja uraani”, hän muistelee yrityksen verkkosivuilla.

Seinäjoelle hän päätyi ensin sijoittajaksi toiseen ravintolisäalalla toimineeseen yritykseen. Kun tarjoutui tilaisuus rakentaa kokonaan oma ravintolisiä valmistava yritys, Volden näki mahdollisuuden toteuttaa oma visionsa puhtaista ravintolisistä, joihin hän ja hänen läheisensä voivat luottaa.

Minorito on yksi seinäjokelaisyrityksistä, jotka selvisivät jatkoon KasvuOpen-kilpailussa.

Lue lisää:

Minorito yrityksenä 

Aarja Health

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa