Asiakkaamme esittäytyy: Marian ja Jennan lastenvaatteissa on buugia

Teksti: Kirsi Kuusisto

Siitä piti tulla kangaskauppa, mutta idea rennoista, persoonallisista lastenvaatteista vei voiton. Jalkinemuotoilija Maria Hanhiniemi (33) ja lifestyle-muotoilija Jenna Kujanpää (29) päättivät yhdistää muotoiluosaamisensa ja ompeluinnostuksensa: syntyi Buugi Bear Wear Oy ja Buugi Wear –tuotemerkin lastenvaatteet.

– Idea yrityksestämme syntyi tammikuussa 2017, mutta kypsyttelimme sitä pitkälle seuraavaan vuoteen. Y-tunnuksen hankimme jo vuosi sitten, mutta sitten tuli viivästystä matkaan. Etsimme kuukausikaupalla valmistajaa suunnittelemillemme lastenvaatteille Portugalista. Vastausten odottelun ja uuden etsimisen jälkeen kolmannen kohdalla tärppäsi. Kangaskauppaidea putosi matkalla kyydistä, kertovat aikanaan postin joulukorttilajittelussa toisiinsa tutustuneet seinäjokelaiset.

Portugalilaisvalmistajalla on kaksi varsinkin lastenvaatteille tärkeää standardia. Ökö-Tex 100 -standardi rajoittaa haitallisten tekstiilikemikaalien käyttöä ja Luomupuuvilla GOTS takaa, että ainakin 70 prosenttia lopputuotteen materiaalista on luomua. Marialle ja Jennalle on tärkeää lisäksi se, että valmistajan eettiset asiat ovat kunnossa.

Intossa liikeidealle lisää buugia

Yrityksen perustamisen suunnittelussa Maria ja Jenna kysyivät apua ensin Uusyrityskeskuksesta. Sieltä ohjattiin Into Seinäjoki Oy:n startti-infoon, jossa monet tahot jakoivat yrittämiseen liittyvää hyödyllistä tietoa. Infossa he kuulivat myös Inton Liikeideat lentoon –valmennuksesta.

– Siellä asioihin sai uutta näkökulmaa. Osallistumisen teki mielenkiintoiseksi myös mahdollisuus ajatustenvaihtoon muiden yritystoimintaa suunnittelevien kanssa. Jussilan Eevalta sai vastauksen kaikkiin kysymyksiin, ja hän osasi myös ohjata eteenpäin oikeille tahoille.

Naiset mielivät viedä yritystään kansainvälisille markkinoille. Viiden vuoden kuluttua he toivovat myös työllistävänsä itsensä lisäksi muitakin. Alkava yrittäjä tarvitsee Marian ja Jennan mukaan ennen muuta kärsivällisyyttä.

– Asiat eivät tapahdu yhdessä yössä. Meillä yrityksen toiminnan aloittamiseen meni paljon enemmän aikaa kuin ajattelimme. Kannattaa myös ottaa apua vastaan ja hyödyntää Seinäjoen hyviä verkostoja. Täällä on hienoa se, että yrittäjille hyödylliset tahot kertovat toistensa palveluista.

Buugi Wear -lastenvaatteiden myynti tapahtuu elokuussa avatussa verkkokaupassa sekä Varkaudessa toimivan jälleenmyyjän toimesta. Jälleenmyyjien lukumäärää on tarkoitus kasvattaa lähiaikoina. Maria ja Jenna ovat varttuneet yrittäjäperheissä ja tietävät, että edessä on sekä ylä- että alamäkiä. He pitävät kuitenkin yllä ”hyvää meininkiä” buugin tapaan. Onhan se päätynyt yrityksen nimeenkin!

www.buugiwear.com

Kiinnostaako yrittäjyys? Ota yhtettä Inton Eevaan ja päästä liikeideasi lentoon. Tutustu alkavan yrittäjän palveluihimme täällä.

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa