Osaajapula näkyy Seinäjoellakin monella alalla ja on merkittävä este alueemme yritysten kasvulle ja kehittymiselle. Yrityksillä on haasteita löytää harjoittelijoita, joista parhaassa tapauksessa kasvaisi sitoutuneita ja motivoituneita työntekijöitä.

Into Seinäjoen Avaruusakatemia on uudenlainen valmennusohjelma, jonka tavoitteena on kampittaa pahenevaa osaajapulaa ja yritysten kasvuhaasteita. Avaruusakatemiassa kehitetään alueellinen traineeohjelma ja nostetaan yritysten harjoittelupaikat houkuttelevasti framille. Hanke alkaa pilotilla, johon tavoitteena on saada vähintään 10-15 työpaikkaa.

Jotta hankkeen toimenpiteet vastaavat mahdollisimman kattavasti yrityselämän tarpeisiin, aloitamme selvittämällä yritysten tarpeet.

Mukaan Avaruusakatemiaan

Lähde mukaan kehittämään Seinäjokea entistä vetovoimaisemmaksi nuorten osaajien silmin. Luodaan yhdessä houkutteleva Avaruusakatemia, jonka avulla yritykset saavat osaavaa, uusinta tietoa omaavaa ja ajassa kiinni olevaa tulevaisuuden työvoimaa.

Voit lähteä mukaan kehittämään itse mallia ja / tai tarjota yrityksestäsi harjoittelupaikan mukaan ensimmäiseen pilottiin. Mukaan haetaan myös kiinnostavaa ja alueeseen sitouttavaa sisältöä tarjoavia yhteistyökumppaneita (esim. asuminen, arki, vapaa-aika, harrastusmahdollisuudet, lähimatkailu).

 

Klikkaa tästä lyhyeen kyselyyn, jossa selvitämme yritysten harjoittelutarpeita ja kiinnostusta olla mukana hankkeen toiminnassa.

 

Avaruusakatemia-hankkeen tavoitteena on kehittää alueen yhteinen trainee-ohjelman toimintamalli, pilotoida sitä sekä vahvistaa alueen houkuttelevuutta ja yritysten vetovoimaa tulevaisuuden asiantuntijoiden silmissä. Hanke saa rahoituksen Etelä-Pohjanmaan liitolta (AKKE).