Blogi: Miltä yrityksesi tuntuu?

Työnantajamielikuva. Työnantajamielikuva. Työantajamielikuva. Asuntokaupoilla ratkaisee sijainti, ammatillisilla uraportailla enenevässä määrin työnantajamielikuva.

Mielikuvan mittarointi on viety pisimmälle rekrykentän ”TripAdvisoriksi” tituleeratulla AlmaMedian Tuntopalvelu.fi -sivustolla, jossa työntekijät saavat arvioida työnantajia. Mittarit on valittu ilmentämään asioita, joita työntekijät eniten työnantajassaan arvostavat. Palvelu peräänkuuluttaa läpinäkyvyyttä ja aitoja positiivisia kokemuksia työntekijäkentästä. Mikä hienointa, yhtenä arvostetuimpana yrityksenä komeilee Seinäjoellakin toimiva kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijakonserni Granlund Oy.

”Hakija- ja osaajapulan aikakautena yritysten työnantajamielikuvasta on tullut yhä merkittävämpi tekijä työnhakijoiden houkuttelussa. Tunnon kautta myös sellaisilla yrityksillä, joilla ei ole resursseja tehdä laajaa työnantajabrändimarkkinointia, on mahdollisuus erottua positiivisesti hyvänä työnantajana ja tuoda yrityksen kulttuuria esille”, kerrotaan Tuntopalvelu.fi -sivustolla.

Millaisia kokemuksia työntekijäsi kertovat? Ovatko sinun työntekijäsi jo ilmiantaneet sinut loistavana työnantajana ja näin ollen myös herkullisena vaihtoehtona potentiaalisille osaajille? Saatko enemmän avoimia hakemuksia kuin naapurifirma? Miksi?

”Erinomainen työntekijäkokemus ei siis synny itsestään, vaan sitä täytyy tietoisesti kehittää ja sen eteen täytyy tehdä pitkäjänteisesti töitä.”, kerrotaan Tunto-palvelun blogissa. Tämän vahvisti myös Rauhala Yhtiöiden toimitusjohtaja Marko Orpana kevään Into Business Breakfastissa kertoessaan, että heillä panostetaan henkilöstöön erityisellä pieteetillä ja kaikki ovat omalta osaltaan medioita rakentaen yhdessä yrityksen työnantajatarinaa.

Suomen johtavaksi Linkedin-asiantuntijaksi sekä sosiaalisen median rekrytoinnin ja työnhaun kouluttajaksi tituleerattu Tom Laine kirjoittaa blogissaan, että “Kun työnantajamielikuvaa rakennetaan on tärkeää ymmärtää sen rakentuvan aivan kaikesta, mitä, miten, missä, kenelle ja kenen toimesta organisaatio asioita tekee. Työnantajamielikuva ei rakennu vain rekrytointi-ilmoittelun aikana ja kautta, rekrytoijien suorittamien toimenpiteiden myötä, tai rekrytointiprosessin puitteissa.”

Millaista tarinaa sinun yrityksesi henkii tulevaisuuden osaajille? 

Laadukas somesisältö on yksi keinoista rakentaa työantajamielikuvaa, sillä se avaa ulkopuoliselle loistavasti yrityksesi kulttuuria, arvoja ja ilmapiiriä ja houkuttelee tarinasi äärelle niin asiakkaat kuin osaajatkin!

Olisiko nyt aika aloittaa?

Piia-Marika Jokela, puh. 040 550 4039

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa