Blogi: Pitchaa ja poimi omasi kaupungin julkisten hankintojen potista

Suomessa julkinen sektori tekee vuosittain hankintoja noin 35 miljardilla eurolla*. Seinäjoella palveluostojen vertailuluku ilman Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriä ja Eskoon kuntayhtymää oli vuonna 2018 n. 83 miljoonaa. Aineiden, tarvikkeiden ja tavaroiden osuus potista noin 22 ja investointien arvo noin 40 miljoonaa. Reippaita summia!

Hankinnat ovat konkreettinen yhteistyömuoto yritysten ja julkisten toimijoiden välillä.

Suurin osa hankinnoista on varsin suoraviivaisia. Tarpeeseen tuleva tuote tai palvelu kilpailutetaan ennalta määritellyin reunaehdoin, ja sillä hyvä. Yleisesti ottaen näyttää siltä, että hankintoihin tullaan kiinnittämään lähitulevaisuudessa yhä enemmän huomiota ja harkintaa.

Tulevien vuosikymmenten muuttuviin vaatimuksiin vastaaminen edellyttää hankintojen eri osapuolilta ennakkoluulotonta ratkaisujen ja toimintamallien kehittämistä. Muutoksen suunta tulee todennäköisesti vaatimaan palveluiden ja tuotteiden toimittajilta nykyistä enemmän uusia innovaatioita, joustavuutta ja kyvykkyyttä tiiviiseen vuoropuheluun. Sama vaatimus tuuppaa julkista sektoria miettimään, miten palvelutuotantoa voitaisiin järjestellä fiksusti uudelleen.

Vuoropuhelun lisääminen yritysten ja kaupungin välillä kuuluu Into Seinäjoki Oy:n ydintehtäviin. Vuosien mittaan toteutettuja julkisten hankintojen case-esimerkkejä on kertynyt keskuskeittiöstä sairaanhoitopiirin lähiruokapäivään ja kaupunkiympäristön laajoihin investointihankkeisiin. Teemaa on viety eteenpäin niin lujalla lempeydellä kuin kovalla työllä.

Into Seinäjoki järjestää yhteistyössä Seinäjoen kaupungin kanssa Hankintapäivän 26. marraskuuta. Tilaisuus on jaoteltu teemoittain siten, että aamupäivä käynnistyy katsauksella kaupunkiympäristön toimialan toimitila- ja infrahankkeisiin ja lounaan jälkeen sukelletaan soteen vammaispalveluiden, Seili-kuljetusten ja palvelusetelin tuoreiden kuulumisten merkeissä.

Mikäli haluat, että yrityksesi on tuotteineen ja palveluineen kaupungin hankintojen avainhenkilöiden korvan takana, kannattaa osallistua. Ilmoittaudu siis kuulolle ja ota julkiset hankinnat yrityksesi bisnesmahdollisuuksien tutkakartalle. Jos haluat jättää muistijälkesi, mahdollistamme molempiin sessioihin 18 yritykselle esittelypuheenvuorot eli pitchaukset.

Klikkaa itsesi ilmoittautumaan kaupunkiympäristön toimialan tilaisuuteen tästä
Klikkaa itsesi ilmoittautumaan sote-toimialan tilaisuuteen tästä

Maria Ahvenniemi, puh. 044 535 6653

Maria toimii projektipäällikkönä lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointiin ja terveyteen liittyvässä Healthy Kids of Seinäjoki -kehitysalustahankkeessa, jota rahoittaa Etelä-Pohjanmaan liitto (EAKR). Hankintapäivä 26. marraskuuta järjestetään Seinäjoen kaupungin, Into Seinäjoki Oy:n ja Healthy Kids of Seinäjoki -kehitysalustahankkeen yhteistyönä.

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa