Into kantaa – myös minua

INTO KANTAA on Into Seinäjoen uuden vastuullisuusohjelman nimi. Ohjelmaa on työstetty yhdessä koko henkilöstön voimin mm. lokakuun strategiapäivässä. Inton vastuullisuusohjelma perustuu kolmeen pääasialliseen näkökulmaan:  taloudelliseen, sosiaaliseen ja ympäristövastuullisuuteen. Vastuullisuusohjelma on tietenkin jo sanana varsin mahtipontinen, ja sisältää suuria asioita. Suurien sanojen ja asioiden muuttaminen käytännön työksi ja toimenpiteiksi voi olla haastavaa, mutta haluan uskoa, että tässäkin Into kantaa. Sillä Into kantaa paitsi vastuuta myös työntekoa. Esimerkiksi sosiaalinen vastuullisuus käsittää myös vastuullisen henkilöstöpolitiikan ja siten henkilöstön työhyvinvoinnista huolehtimisen.

Olen itse aloittanut työni Intossa reilu kuukausi sitten. Alkutaivaltani on leimannut paitsi koko ajan synkkenevä syksy myös koronan uuden aallon vahvistuminen ja etätyökausi. Onnekseni Into on kantanut.

Minut on otettu hyvin vastaan. On kysytty, kuinka viihdyn, on vastattu lukemattomiin kysymyksiin (vieläpä hymyillen), on autettu ja tuettu ja kertaakaan ei ole tullut tunnetta, että olisin jotenkin häiriöksi, kun apua kyselen. Nämä voivat tuntua itsestäänselvyyksiltä työyhteisössä (ja toivottavasti ne monen mielestä sitä ovatkin), mutta ei se valitettavasti aina ihan niin nappiin mene.

Etäpalavereissakin on pidetty mahdollisuuksien mukaan kamerat päällä, joten on saanut tuntea puhuvansa oikeille ihmisille eikä pelkille nimikirjaimille. Eli vaikka vastuullisuusohjelmassa onkin kyse suurista asioista, niin jokainen meistä voi kuitenkin ihan pienilläkin teoilla kantaa osansa vastuusta. Yhdessä työstämässämme ohjelmassa määritellään, että Into on innostava ja turvallinen työpaikka.

Lyhyen kokemukseni perusteella koen, että tässä on jo onnistuttu. Innostava työilmapiiri kantaa myös etätyössä syksyn hämärässä. Uskon, että innostava ilmapiiri heijastuu myös ulospäin asiakkaille ja sidosryhmille, joille haluamme edelleen olla luotettava yhteistyökumppani. Kannetaan kaikki yhdessä vastuuta itsestämme, työstämme ja ympäristöstämme ja muistetaan, että kaikilla pienilläkin teoilla on merkitystä.

Sanna Valkosalo
Asiantuntija
Healthy kids of Seinäjoki – kehitysalusta alueellisena vahvuutena ja yritysten kasvun lähteenä
Puh. 050 326 6586
sanna.valkosalo(at)intoseinajoki.fi

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa