Millenniaalit mentoreina: Hymy tarttui Tanttuun

Mitä yhteistä on ompelimopalveluihin keskittyneellä 4h-yrityksellä ja paikallisella vaatelainaamolla? Vastaus löytyy yritysten arvoista.

Kierrätysompelimo Hymy on uniikkeja vaatteita, mittatilaustuotteita ja korjauspalvelua tarjoava 4H-yritys, jonka yrittäjänä toimii nuori, rohkea ja ammattitaitoinen Ella-Roosa. Vaatteet ja muut arjen tarvikkeet syntyvät kierrätystekstiileistä, joita Ella-Roosa löytää mm. kirpputoreilta tai saa lahjoituksina. Ella-Roosan käsissä ”toisen roska” muuttuu ”toisen aarteeksi” – juuri asiakkaalle sopivaksi muotivaatteeksi. Hymy on saanut myös maanlaajuista mainetta ja kunniaa yltäessään valtakunnallisen 4H-yrittäjyyskilpailun finaaliin tänä vuonna.

Myös vaatelainaamo Tantun tausta-ajatus liittyy samaan arvomaailmaan. Vaatelainaamo Tanttu on syntynyt ekologisuuden, suomalaisen designin ja yhteisöllisyyden ympärille. Tanttua pyörittävät Heidi ja Johanna kehottavat lopettamaan ostamisen ja aloittamaan lainaamisen, sillä se on vastuullinen vaihtoehto pukeutumiselle.

Nämä samanlaisille arvoille liiketoimintansa pohjaavat yrittäjät tapasivat, kun Into vei Hymyn yrittäjä Ella-Roosan vierailulle Tanttuun. Vierailun aikana tutustuttiin sekä vaatelainaamon että kierrätysompelimon toimintaan ja vaihdettiin teekupposten äärellä ajatuksia molemmille yrityksille tärkeistä teemoista. Keskustelussa vilahtivat usein sanat vastuullisuus, ekologisuus, vaateteollisuuden nurja puoli, kertakäyttökulttuuri, vastuulliset valinnat, muoti, uudet ideat ja yhteistyömahdollisuudet.

Mielenkiinnolla odotetaan mitä kaikkea nämä toisiinsa tutustuneet tekijänaiset vielä saavat aikaan – sekä yhdessä että omilla tahoillaan!

Haluaisitko sinäkin nuoren yrittäjän vierailemaan omassa yrityksessäsi? Z-sukupolven yrittäjät voivat antaa arvokkaita vinkkejä esimerkiksi siitä, miten luoda imagoa, markkinoida tuotteita, hyödyntää sosiaalista mediaa tai rekrytoida uusia osaajia nuoriin vetoavalla tavalla. Ja voihan tapaamisesta lähteä liikkeelle myös aivan uudenlaista yhteistyötä, kuka tietää!

Jos innostuit ajatuksesta, laita viestiä anu.portti@intoseinajoki.fi

#yrittäjäZ #kokemusroadtrip #intotarttuu #vaatelainaamotanttu #kierratysompelimohymy

Anu Portti
050 530 9250
anu.portti@intoseinajoki.fi

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa