Mirka haluaa kohdata kokemuksella ja sydämellä

Teksti: Kirsi Kuusisto, Kuva: Timo Aalto

Peräseinäjokelainen Mirka Ylenius (44) haluaa tehdä kotiarjesta turvallisemman ja sujuvamman Luokse-yrityksensä palvelujen avulla. Lähes 20 vuoden hoitoalan kokemus antaa sille vahvan pohjan.

– Menin jo opiskeluaikani alussa Tampereen kaupungin kotipalveluun. Tuo kokemus opetti paljon ihmisten kiireettömän kohtaamisen tärkeydestä ja auttamisesta, kertoo sairaanhoitajaksi kouluttautunut Mirka.

Tampereelta Peräseinäjoelle vuonna 2002 muuttanut Mirka perusti yrityksen joulukuun alussa. Varsinaisesta sairaanhoitajan virastaan hän on virkavapaalla. Kotisairaanhoitoa ja kotipalvelua tarjoavan yrityksen pääkohderyhmä ovat ikäihmiset Seinäjoella ja JIK-alueella. Toimialuetta on tarkoitus laajentaa myöhemmin. Luokse tarjoaa palvelua myös omaishoitajille, lapsiperheille ja kuntoutujille. Yrittäjänä Mirka käyttää myös nykytekniikan suomia palveluja, sillä hän ottaa halutessaan etäyhteyden asiakkaan luota turkulaisen yhteistyökumppanin, Lääkäritalo Trinitakseen lääkäreihin.

– Etäyhteydet ovat todella tervetullut apu silloin, kun lääkäripalvelut ovat pitkän ajomatkan päässä. Monilla asiakkailla on etäpalvelun käytöstä hyvin positiivisia kokemuksia. Jotkut ovat kokeneet saavansa lääkäriltä jopa parempaa palvelua etänä kuin paikan päällä.

Eevalta mahtavia ideoita

Into Seinäjoki Oy on Mirka Yleniuksen mielestä vahva, tunnettu brändi. Yritystä suunnitellessaan se oli hänestä luonteva suunta ottaa yhteyttä. Niinpä Mirka lähettikin taloon sähköpostia ja tapasi alkavia yrittäjiä sparraavan Eeva Jussilan.

– Eeva on ihan mahtava. Hän haastaa ajattelemaan asioita eri näkökulmista ja heittää ideoita, joista sain apua tuotteistamiseen. Tapaamiskerroilla sain tehtäviä, jotka piti sitten hoitaa seuraavaan tapaamiskertaan.

Intolta saatu apu on Mirkan mukaan antanut vakuuden siitä, että hän on yrittämisessään oikeilla jäljillä. Kannustus ja rohkaisu ovat auttaneet eteenpäin. Yrittämisestä ei myöskään ole tullut epärealistista kuvaa.

Vaikka yrittäminen on yksinäistä puurtamista, kannattaa yrittäjän Mirkan mukaan ”kaivaa” kaikki tuki avuksi ja hyödyntää sitä. Hyvää palvelua hän kokee saaneensa myös ELY-keskukselta ja Uusyrityskeskukselta. ELY-keskuksen kautta tuli esimerkiksi tärkeä kontakti keskisuomalaiselta yrittäjäkollegalta. Verkostoituminen rikastuttaa yksinäistä puurtamista.

Yrityksen tavoitteesta Mirkalla on selkeä kuva.

– Haluan paitsi työllistää itseni tarjota työtä myös muille. Toisaalta työllistäminen on pelottavaa, mutta uskon, että viiden vuoden kuluttua meitä on tässä useampia tekijöitä kohtaamassa asiakkaita heidän kodeissaan aikaa antaen, sydämellä.

www.luokse.fi

Kiinnostuitko Inton alkavan yrittäjän palvelusta? Ota yhteyttä: Eeva Jussila, eeva.jussila(at)intoseinajoki.fi, https://yrittajaksiseinajoelle.fi

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa