Siirry sisältöön
  • Etusivu
  • Uutiset
  • Tapahtumat
  • Kehityshankkeet
    • Innovaatiotoiminnan ekosysteemi
    • Virtuaalisuus tapahtuma-alalla
    • Test it – tapahtumista buustia bisnekseen
  • Into yhtiönä
    • Into työpaikkana
      • Harjoitteluun Intoon
    • Kysy Intolta
    • Mediapankki
    • Vastuullinen Into
  • Frami
  • Yhteys
  • Palvelut yrityksille
    • Liikeidea ja yrityksen perustaminen
      • Yrittäjyyskasvatus Seinäjoella
      • Yrityskehittämistä nuorten silmin
    • Kansainvälistyminen
    • Liiketoiminnan valmennukset
    • Sijoittumispalvelut
    • Sähköiset palvelut yrittäjälle
    • Toimitilat
    • Töihin Seinäjoelle
    • Yritysrahoitus
      • Rahoitusanalyysi
    • Yritystontit
  • Sijoitu Seinäjoelle
    • Datakeskus
    • Keskusta ja asema
      • Keskustori
    • Lentoasema
    • Roves
    • Yritysverkostot
    • Yrittäjien tarinoita
  • Visit Seinäjoki
  • Etusivu
  • Sijoitu Seinäjoelle
    • Datakeskus
    • Keskusta ja asema
    • Lentoasema
    • Roves
    • Yritysverkostot
    • Yrittäjien tarinoita
  • Palvelut yrityksille
    • Liikeidea ja yrityksen perustaminen
      • Yrittäjyyskasvatus Seinäjoella
    • Kansainvälistyminen
    • Liiketoiminnan valmennukset
    • Sijoittumispalvelut
    • Sähköiset palvelut yrittäjälle
    • Toimitilat
    • Töihin Seinäjoelle
    • Yritysrahoitus
    • Yritystontit
  • Kehityshankkeet
    • Virtuaalisuus tapahtuma-alalla
  • Uutiset
  • Tapahtumat
  • Into yhtiönä
    • Into työpaikkana
    • Harjoitteluun Intoon
    • Kysy Intolta
  • Frami
  • Yhteys
  • Visit Seinäjoki
  • en
Etusivu | Liikeidea ja yrityksen perustaminen | Petra Noponen

Petra Noponen

23.04.2021
Liikeidea ja yrityksen perustaminen | Uutiset

Petra NoponenOlen Petra Noponen, 23-vuotias ja toimin osakkaana. Olemme perheyritys, joka kan­taa nimeä Nopos Grilli. Grilli sai alkunsa Soinissa vuonna 2018 pienenä luukkugrill­inä ja nykyään toimintamme on Seinä­joen Joupissa, entisen peliareenan tiloissa.

Opiskelin Seinäjoella merkonomiksi, jossa kävin asiakaspalvelu ja myynnin osaamisen koulutuksen. Yksi kurssi oli yrittäjyydestä, jossa teimme osana koulutusta NY-yrityk­sen, joka oli toiminnassa koulun ajan. Silloin aloin kiinnostua ajatuksesta, että minusta tulisi yrittäjä. Ennen yrittäjyyttä työskente­lin muutaman vuoden kaupan alalla. Asi­akaspalvelu ja myynti on aina kiinnostanut minua ja olen aina tiennyt, että sen parissa tulen tekemään töitä. Minun onnekseni sain harvinaisen tilaisuuden lähteä kokeilemaan osaamista yrittäjänä ja lähdin mukaan osak­kaaksi meidän perheyritykseemme. Olen ollut yrittäjänä nyt vähän reilu kaksi vuot­ta, eikä sen aikana ole käynyt mielessäkään, että palaisin takaisin vanhaan työhöni.

Isältäni löytyy yrittäjätaustaa, ja koska olen aina ollut “isin tyttö” oli selvää, että myös minusta tulee yrittäjä. Häneltä olen oppinut sinnikkyyttä ja kunnianhimoa. Jos jotain tahtoo oikein kovasti, sen eteen on tehtävä paljon töitä. Häneltä olen myös oppinut sen, että negatiivisesta palautteesta ei saa lan­nistua ja heittää hanskoja tiskiin, koska se on merkittävä tekijä siinä, kuinka voimme kehittää yritystä ja itseämme yrittäjinä.

Yrittäjyydessä on aina omat pienet haasteen­sa. Kuinka mainostaa yritystä, miten kehittää sitä ja itseään yrittäjänä, kuinka selvitä haas­tavista ajoista. Viime vuonna tullut korona on tuonut mukanaan isot omat haasteensa. Koronan alkaessa toimintamme oli Soinissa. Kun on kolme osakasta ja kylä hiljentyi pan­demian takia, oli aika tehdä suuria päätöksiä tulevaisuuden takia. Päätimme siis kaikista riskeistä huolimatta siirtää yrityksen Seinä­joelle.

On ollut aivan mahtava huomata, kuinka oma itsetunto on kasvanut yrittäjyyden rin­nalla. Luotan enemmän omiin päätöksiin ja uskallan olla avoimempi. Arki ei käy tylsäksi, koska jokainen päivä on erilainen, eikä ko­skaan aamulla tiedä mitä ilta tuo tullessaan. Yrittäjyydessä on parasta, kun saa itse olla itsensä pomo ja näkee oman työnsä jäljen. Tulevaisuudelta toivon, että selviämme ko­ronan kynsistä ja pääsisimme toteuttamaan suunnitelmamme ja haaveemme. Meillä on taival vielä vasta alussa ja kauheasti ideoi­ta tulevaisuuden varalle, joten toivottavasti pääsemme myös ne toteuttamaan.

Petra Noponen, Nopos Grilli

Jaa artikkeli somessa
Siirry uutiset-sivulle
Tuorein uutiskirjeemme
Uutiskirje tammikuu 2023
Uutiskategoriat
Blogi Digitalisaatio Ekosysteemi Into työpaikkana Kansainvälistyminen Liikeidea ja yrityksen perustaminen Liiketoiminnan valmennukset Sijoittuminen Seinäjoelle Tallenteet Tapahtumat Töihin Seinäjoelle Toimitilat ja tontit Uutiset Vastuullisuus Yrittäjätarinat Yritysneuvonta Yritysrahoitus Yritysuutiset
Uusimmat uutiset
Work-life in Finland vs Turkey
Blogi
Lue koko artikkeli
Viisi syytä harkita Seinäjokea yrityksesi kotipaikaksi 
Sijoittuminen Seinäjoelle
Lue koko artikkeli
Myyntiliidejä Euroopasta tammikuu 2023
Kansainvälistyminen
Lue koko artikkeli

Katso tulevat tapahtumat

Järjestämme vuosittain kymmeniä tapahtumia ja valmennuksia, jotka edistävät yritysten liiketoimintaa ja ihmisten verkostoitumista.

 

Siirry tapahtumat-sivulle

Tarjoa yritysuutisia

Teemme ja teetämme lukuisia yritysuutisia vuosittain. Ilmianna hyvä henkilö tai uutinen.

Ota yhteyttä: Sanna Männikkö 040 571 9998 sanna.mannikko@intoseinajoki.fi

Tilaa uutiskirje
Klikkaa tästä uutiskirjeen tilaukseen
Yhteystiedot

Into Seinäjoki
Tiedekatu 2
60320 Seinäjoki
etunimi.sukunimi@intoseinajoki.fi

Palvelunumero
020 124 4000

  • Saavutettavuusseloste
  • Tietosuojaseloste
  • Evästeasetukset
Pikalinkit
  • Uutiset
  • Sijoitu Seinäjoelle
  • Palvelut yrityksille
  • Yhteys
  • Into yhtiönä
  • Kehityshankkeet
  • Tapahtumat
Vieraile myös näillä verkkosivuilla
  • Toihin seinajoelle.fi
  • Congress.fi
  • Toimitilat.seinajoki.fi
  • Visitseinajoki.fi
  • Frami.fi
Into somessa
Into Seinäjoki logo