Hei auton omistaja, olethan muistanut huoltaa autosi asianmukaisesti?  

  • moottoriöljy ja öljynsuodattimet vaihdettu? 
  • pissapojan ja jäähdytinnesteen tilanne tarkastettu?  
  • renkaiden kunto ja jarrupalat tsekattu?  
  • alustaankin kurkattu? 

Osan auton huoltotoimenpiteistä teet varmaan itse, mutta jotta varmistat auton turvallisuuden ja moitteettoman kunnon ja leiman katsastuksesta käytät ammattilaisen apua. Myymään tuskin ainakaan ryhdyt sakkorenkailla ja väljällä alustalla olevaa, mahdollisesti ruosteista autoa. Eikä aikakaan kaupittele huonosti hoidettua koslaa. Ehkä olisi edeltävän 100 000 km aikana pitänyt tehdä jonkinlaisia korjausliikkeitä? 

Autosta aasinsiltana yrityskauppoihin. Liian usein kuulee, että on pakko myydä, kun yrityksen talous sakkaa. Myydään pois vielä, kun on edes jotain mitä myydä. Eli myydään esimerkiksi halli. Tällöin ei voi oikein edes puhua yrityskaupasta. 

Jos ei saa autosta parasta mahdollista hintaa loppuun ajettuna, kolhittuna ja tontin perälle unohdettuna, sama pätee yritykseen. Yritystäkin pitää huoltaa, fiksailla, säätää ja tarkastella säännöllisesti koko sen elinkaaren ajan, jotta se pysyy kiinnostavana ja jotta siitä myyntivaiheessa saadaan maksimaalinen tuotto. 

Miltä näyttää sinun yrityksesi “huoltokirja”? Onko “merkkihuoltoja” tehty säännöllisesti? Oletko varautunut siihen, että jonain päivänä yrityksesi pitäisi myydä joko sellaisenaan tai osissa?  

Tervetuloa tuunaamaan yritystäsi yhdessä Inton ja kumppaneidemme kanssa. Meillä on käynnissä monenlaista aktiviteettia onnistuneiden yrityskauppojen varmistamiseen. Mitä kauempana yrityksen myyminen on, sitä innokkaammin kannattaa alkaa jo nyt valmistautua.  

 

Tutustu Yrityskaupat käyntiin -hankkeeseemme tarkemmin täällä.

Tutustu tulossa oleviin yrityskaupat-aiheisiin tapahtumiimme ja ilmoittaudu mukaan.

Ole yhteydessä

Koskipalo Niina
Asiantuntija
Liiketoiminnan kehittäminen ja sijoittumispalvelut

Yrityskaupat käyntiin -hankkeen tavoitteena aktivoida Etelä-Pohjanmaan alueella yrityskauppoihin ja kehittää edellytyksiä onnistuneisiin omistajanvaihdoksiin parantamalla eteläpohjalaisten yritysten omistajanvaihdosekosysteemin toimivuutta eri alueiden erityistarpeet huomioiden.