Seinäjoki mukana kehittämässä sähkölentoja

Merenkurkun alueen toimijat ovat saaneet rahoituksen sähkölentojen mittavaan kehittämishankkeeseen nimeltään FAIR, Finding Innovations to Accelerate Implementation of Electric Regional Aviation. Into Seinäjoki on mukana rahoittamassa hanketta, joka parhaimmillaan nostaa Seinäjoen Suomen ensimmäisten sähkölentoja operoivien lentoasemien joukkoon.

– On hienoa päästä mukaan valmistelemaan tulevaisuutta mullistavia asioita. Tämän uuden yhteistyön avulla voimme tulevaisuudessa toteuttaa isoja ekologisesti merkittäviä asioita Merenkurkun alueella ja edistää mm. ihmisten liikkuvuutta, kaupankäyntiä ja koulutusmahdollisuuksia, jotka sähkölentäminen mahdollistaa uudella tavalla, asiantuntijamme Elisabet Kivimäki kommentoi.

– Tämä hanke on yksi osa Seinäjoen lentoasemaympäristön kehittämistä. Teemme tiivistä yhteistyötä Porin alueen ja kehittämisyhtiö Prizztechin kanssa myös AirportHUB hankkeessa. Yhteistyön avulla pystymme tuomaan yhteen kaksi kansainvälistä verkostoa ja hyödyntämään molempien hankkeiden tuloksia laajemmin. FAIR-hankkeessa olemme aktiivinen ohjausryhmän jäsen, minkä lisäksi osallistumme muihin kokouksiin sekä aktiviteetteihin ja teemme tiivistä yhteistyötä muiden partnereiden kanssa. Hankkeessa emme ole tuensaajan roolissa, vaan tuemme hankkeen päätoimijoiden tekemistä ja saamme kaiken tiedon käyttöömme.

Kesään 2022 ulottuva FAIR-hanke tuottaa menetelmän kuvaamaan, miten sähkökäyttöisten paikallislentojen kaupallistaminen voidaan toteuttaa Merenkurkun alueella nopeasti ja tehokkaasti. Hankkeen kokonaisbudjetti on hieman yli miljoona euroa. Lue lisää hankkeesta täältä.

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa