Tapahtumat verkkoon, joo, mutta miten oikeasti?

”Vaikka suuri osa meistä kaipaakin tapahtuma-alan ”vanhoja hyviä aikoja”, ovat erilaiset virtuaali- ja hybriditapahtumat tulleet jäädäkseen.”

Covid19 -pandemian aiheuttama tapahtumien ja tilaisuuksien siirtyminen verkkoon pakotti perinteisten live-tapahtumien järjestäjät uuden äärelle. Verkkotapahtuman elementit muistuttavat enemmän tv-ohjelmaa kuin perinteistä, kohtaamisiin ja moniaistisuuteen perustuvaa tapahtumatuotantoa.

Uskallan väittää, että vaikka suuri osa meistä kaipaakin tapahtuma-alan ”vanhoja hyviä aikoja”, ovat erilaiset virtuaali- ja hybriditapahtumat tulleet jäädäkseen. Muutos on mahdollisuus, niin myös tässä tapauksessa. Muutokseen ja uuteen tottuminen ottaa kuitenkin oman aikansa. Uusien tapahtumien järjestämistapojen käyttöönotto on toisista mielenkiintoista ja jännittävää, toisille kynnys on noussut korkeaksi teknisten ominaisuuksien mukaantulon myötä. Mitä jos en osaakaan tai mitä jos jotain menee pieleen, entä mitä striimaus tarkoittaa ja koska kannattaa hyödyntää erillistä alustaa tapahtumassa?  Nämä kysymykset ovat itsellenikin tuttuja.

Olemme aloittaneet Intossa hankkeen ”Virtuaalisuudesta kestävää kasvua tapahtuma-alalle” vastataksemme näihin virtuaali- ja hybriditapahtumien järjestämiseen liittyviin kysymyksiin ja ongelmiin. Hankkeen aikana on luvassa työpajoja, infowebinaareja sekä ajankohtaisia blogikirjoituksia aiheeseen liittyen, verkostoitumista unohtamatta. Näiden toimintojen avulla pyrimme madaltamaan kynnystä järjestää tapahtumia virtuaalisesti ja tarjoamaan virtuaalisuudesta lisäosaa livetapahtumille tulevaisuudessa.

Hankkeen tavoitteena on löytää eteläpohjalaisen tapahtuma-alan muuttuneessa toimintaympäristössä alalle virtuaalisuudesta uutta kasvua ja edistää siten:
1) alueen tapahtuma-alan toimijoiden (tapahtumatuotantoalan yritykset, tapahtumatiloja tarjoavat tahot sekä monet muut) verkostoitumista ja tiiviimpää yhteistyötä
2) alueellisen osaamisen kasvua erityisesti virtuaali- ja hybriditapahtumien järjestämisessä sekä
3) kokonaisuudessaan alueellisen osaamiskeskittymän vahvistamista yhteiskehittämisen ja viestinnän keinoin asiakasnäkökulmaa unohtamatta

Ota seurantaan hankkeen sivu www.intoseinajoki.fi/virtuaalisuudesta-kasvua/ ja ilmoittaudu mukaan
torstaina 29.4.2021 klo 9-10.30 järjestettävään infotilaisuuteen, jossa tapahtumien tulevaisuudesta ja uudesta normaalista ovat puhumassa myös Tapaus Oy:n Hannu Takala sekä Liveton Antti Korhonen.

 

Kuten Woltti Groupin toimitusjohtaja Jyrki Aittala uusimmassa Evento-lehdessä totesi: ”Tilanne on sama kuin muillakin toimialoilla: digitaalisuus murtaa tapahtumia samalla tavalla kuin verkkokauppa kaupan alaa ja suoratoisto musiikkibisnestä.”

 

Lisätietoja: Jenniina Palmu, Into Seinäjoki, puh. 040 779 8809,  jenniina.palmu(at)intoseinajoki.fi

Virtuaalisuudesta kestävää kasvua tapahtuma-alalle hanke 15.2.2021-31.1.2022. Hankkeen tuloksena syntyy ostajan ja myyjän checklist virtuaali- ja hybriditapahtumien suunnittelun avuksi. Rahoitus Etelä-Pohjanmaan Liitto (AKKE).

 

 

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa