Tarkista ensin, mitä naapurissa tarjolla

Uudet bisnesmahdollisuudet voivat olla lähempänä kuin ajatteletkaan. Usein tähtäimessä ovat toisissa kaupungeissa, maakunnissa tai ulkomailla sijaitsevat asiakkaat ja yhteistyökumppanit, vaikka läheltäkin löytyisi vielä katsastamatonta potentiaalia.

Miten sitten saisi selville, mitä naapurissa olisi tarjolla ja millaisia bisnesmahdollisuuksia omasta maakunnasta löytyy? Tässä kolme vinkkiä.

  1. Verkostoidu tapahtumissa

Tapahtumat ovat loistava paikka tavata muita yrityksiä. Niissä voi tavata toimijoita useilta eri toimialoilta, mutta myös kohdennetummin. Kun olet osallistumassa tapahtumaan, mieti myös sitä, mitä haluat yrityksestäsi kertoa. Kaikki kohtaamiset ovat potentiaalisia uuden asiakkaan tai yhteistyökumppanin tapaamisia – vaikka sitten viiveelläkin. Inton tapahtumatarjontaan voit tutustua täältä. Poimi sieltä itsellesi kiinnostavimmat jutut.

  1. Hyödynnä yrityslistoja myynnin työkaluna tai kumppanihauissa

Yrityshakemistosta voit itse käydä etsimässä kiinnostavia kontakteja. Kaupungeilla ja kunnilla on saatavilla listauksia omista yrityksistään. Seinäjoen yritykset löytyvät osoitteesta seinajoki.yrityshakemistot.fi.

Voimme myös olla apuna sopivien yritysten löytymiseksi. Mieti sitä varten, millaisia yrityksiä haluat listalle mukaan, mikä yritysten toimiala on, millä alueella ne saisivat sijaita, onko koolla väliä. Näillä tiedoilla pääsemme jo pitkälle. Ole tässä asiassa suoraan yhteydessä intolaisiin, vaikkapa minuun.

  1. Vuoropuheluista tarpeita täsmänä

Vuoropuhelut ovat yritysten välisiä esittäytymistilaisuuksia, joissa toiset yritykset esittävät omia hankinta- tai kehittämistarpeitaan ja kuulolla olevat yritykset puolestaan pääsevät esittelemään omaa tarjontaansa muille. Tavoitteena on siis tehdä tunnetuksi, millaista kysyntää ja tarjontaa on olemassa. Näistäkin löytyy lisätietoa Inton Tapahtumat-sivuilta, mutta lähetämme myös kutsuja yrityksille tilaisuuden aiheen mukaan.

Esimerkki vuoropuhelutilaisuudesta on jo tällä viikolla, torstaina klo 13-15, jolloin Atrian ja Valion Seinäjoen tehtaiden edustajat kertovat tarpeistaan tuotannossa. Lue lisää täältä ja kysy, onko vielä paikkoja vapaana esittäytymiselle. Kuulolle voit tulla joka tapauksessa.

Sanna Kankaanpää
Asiantuntija, ruoka-alan yrityskehitys
Puh. 0400 743 422
sanna.kankaanpaa(at)intoseinajoki.fi

 

Bisnestä ruokatalojen kanssa -vuoropuhelu järjestetään osana Food Hub – Kohtauttamisia, kumppanuuksia ja kokeiluja ruoka-alalla -hanketta, jossa autamme yrityksiä löytämään uutta liiketoimintaa ruuan parista. Lähtökohtana ovat isojen elintarvikealan yritysten tarpeet, tutkimustieto ja ideat. Uuden kehittäjinä ja kumppaneina ovat pk-yritykset, start-upit ja yrittäjiksi aikovat eri toimialoilta. Hanketta rahoitetaan Euroopan aluekehitysrahastosta.

 

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa