Yritysimagon säilyttäminen ja asemalle yrityskeskittymä

Inton toimitusjohtajaksi valittu Leena Perämäki linjaa lähivuosien isot tavoitteet

Leena Perämäki valittiin lomakauden kynnyksellä Inton toimitusjohtajaksi. Perämäki oli hoitanut pestiä jo vuoden Hannu Kantosen sijaisena, mutta nyt valinta kopautettiin pöytään virallisesti. Perämäellä on vankka ja monipuolinen kokemus elinkeinotoiminnan kehittämisestä Seinäjoella. Hän oli itse asiassa mm. Seinäjoen Teknologiakeskus Oy:n  ensimmäinen virallinen työntekijä. Kerrataanpa vähän tarkemmin.

– Lähes koko työurani on ollut yritystoiminnan edistämistä eri näkökulmista. Seinäjoella aloitin 1999 silloisen elinkeinokeskuksen kehittämispäällikkönä, mistä tie johti suunnittelemaan ja käynnistämään Seinäjoen Teknologiakeskus Oy:tä. Sillä tiellä ollaan edelleen. Väliin mahtuu kaudet (2013-2014) Seinäjoen elinkeinokeskus -liikelaitoksen johtajana ja (2017-2018) Seinäjoen ammattikorkeakoulun yksikön johtajana. Toimitusjohtajaksi siirryin Inton kehitysjohtajan tehtävästä. Yritysten toimintaedellytysten parantaminen, kilpailukyky ja vetovoima ovat olleet avainsanoja kaikissa tehtävissä. 

Miten päädyit juuri tällaiselle työuralle?

Sattuman kautta. Halusin töihin Seinäjoelle ja heti Jyväskylän yliopistosta valmistumisen jälkeen näin ilmoituksen, jossa haettiin silloiseen Helsingin yliopiston Seinäjoen yksikköön maaseudun kehittämisohjelman laatijaa. Olin intoa täynnä, että näinkin mielenkiintoista hommaa voi olla.

Kaikessa monipuolisuudessaan alueen ja yritysten kehittäminen innostaa edelleen. Ei ole sellaista toimialaa tai organisaatioita, mitä tässä työssä ei olisi tullut kohdattua, eikä kahta samanlaista päivää. Kun on jatkuvasti tekemisissä uusien, tulevaisuuden asioiden kanssa, ei pääse jämähtämään.

Mitä isoa Seinäjokeen liittyvää juttua haluaisit seuraavaksi/lähivuosina juhlistaa?

Isona tavoitteena on säilyttää Seinäjoen asema ykköskaupunkina yrittäjille suunnatuissa kyselyissä. Se on juhlimisen arvoinen asia joka ikinen kerta ja tärkeää, koska hyvät toimintaedellytykset koskettavat jokaista täällä jo olevaa ja tänne sijoittuvaa yritystä. Lähiajan iso tavoite on yrityskeskittymän synnyttäminen Seinäjoen asema-alueelle. Sijainti pääradan varrella on yksi Seinäjoen valttikortti ja yritystilat keskustan ytimessä lisäävät Seinäjoen vetovoimaa.  

Mitä ihmiset eivät sinusta/työurastasi/kokemuksestasi tiedä?

Monenlaista juttua on tullut tehtyä. Ensimmäiset tienestit tulivat marjanpoiminnasta ja maatilan tyttärenä heinätöistä. Kokemusta on kertynyt myös kukkalähettinä, mainostenjakajana, siivoojana, vaatemyyjänä, ravintolatyöntekijänä ja pitopalvelussa. Jälkikäteen ajatellen on hienoa, että on päässyt kurkistamaan todella monen alan arkeen.

 

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa