Into Seinäjoki
  • Etusivu
  • Uutiset
  • Tapahtumat
  • Frami
  • Visit Seinäjoki Region
  • Yhteystiedot
  • Palvelut yrityksille
    • Palvelut yrityksille
    • Yrityksen perustaminen
    • Skaalaamo
    • Kasvu ja kansainvälistyminen
    • Toimitilat
    • Tontit
    • Yritysrahoitus
    • Yrityshakemisto
    • Varaa aika keskusteluun
  • Sijoitu Seinäjoelle
    • Tutustu ja innostu
    • Sijoittumispalvelut
    • Maailman kannustavin yrityskaupunki
    • Toimitilat
    • Vapaat tontit ja yritysalueet
      • Roves
      • Lentoaseman alue
      • Datakeskus
    • Yritysverkosto Techteam
  • Into yhtiönä
    • Into lyhyesti
    • Into työpaikkana
    • Harjoitteluun Intoon
    • Mediapankki
  • Kaikki kehityshankkeet
    • Kehityshankkeet
    • eRural resilience
    • FinfoodNET
    • Food & Tech Startup – startupit lentoon!
    • Innovaatiotoiminnan ekosysteemi
    • Smart Con Europe
    • Yrityskaupat
  • Etusivu
  • Uutiset
  • Tapahtumat
    • Palvelut yrityksille
    • Kasvu ja kansainvälistyminen
    • Skaalaamo
    • Toimitilat
    • Tontit
    • Yrityksen perustaminen
    • Yritysrahoitus
    • Yrityshakemisto
    • Varaa aika keskusteluun
    • Tutustu ja innostu
    • Sijoittumispalvelut
    • Maailman kannustavin yrityskaupunki
    • Toimitilat
      • Roves
      • Lentoaseman alue
      • Datakeskus
    • Yritysverkosto Techteam
    • Into lyhyesti
    • Into työpaikkana
    • Harjoitteluun Intoon
    • Mediapankki
    • Kehityshankkeet
    • eRural resilience
    • FinfoodNET
    • Food & Tech Startup – startupit lentoon!
    • Innovaatiotoiminnan ekosysteemi
    • Smart Con Europe
    • Yrityskaupat
  • Frami
  • Visit Seinäjoki Region
  • Yhteystiedot
  • en

Maistiaisia huomisesta – ruoka-alan trendit ja visiot, Food Days VIP-illallinen

Julkaistu:

11.09.2024

Foorumi kestävän ruokaekosysteemin puolesta

Miltä näyttää ruoka-alan tulevaisuus? 

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Maistiaisia huomisesta: Ruoka-alan trendit ja visiot kerää yhteen yritysjohtoa sekä vaikuttajia keskustelemaan alan tulevaisuudesta, kestävästä kehittämisestä sekä kilpailukyvyn vahvistamisesta. Mitä ruoka-alalla tapahtuu ja miltä tulevaisuus näyttää? Miten eri tahojen yhteistyöllä voidaan edistää alan kehitystä ja ruokavientiä? 

Lara Saulo kertoo puheenvuorossaan muun muassa ruokahävikin kaupallisesta hyödyntämisestä, raaka-aineiden kehittämistyöstä sekä tulevaisuuden näkymistä. 

Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Csaba Jansik syventyy puheenvuorossaan siihen mistä tulevaisuuden kasvu ja menestys voi syntyä ruoka-alalla.

Paneelikeskustelussa käsitellään näkökulmia ruoka-alan tulevaisuudesta. Moderaattorina toimii Eepee:n toimitusjohtaja Henrik Karvonen, jonka kanssa keskustelemassa ovat Foodwestin ja Business Finlandin edustajat.

Tilaisuus starttaa Food Days -kokonaisuuden vuodelle 2024. Olet lämpimästi tervetullut Food Daysiin koko kolmen päivän ajaksi. Muiden päivien ohjelmat löydät täältä. 

 

Kyseessä on kutsuvierastilaisuus. Paikkoja on rajoitetusti, joten varaa paikkasi nyt! Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta. 

 

Ohjelma

16:30    Ovet aukeaa ja rekisteröityminen alkaa

17:00    Tervetulosanat / Kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä ja Into Seinäjoen toimitusjohtaja Leena Perämäki 

17:15    Esimerkkejä kestävästä kehityksestä – case Fazerin makeisliiketoiminta / Lara Saulo, toimitusjohtaja Fazer Makeiset 

17:45    Näkökulmia ruoka-alan tulevaisuudesta

Moderaattorina toimii Henrik Karvonen, Eepee:n toimitusjohtaja.
Keskustelemassa Suvi Luoma / Foodwest ja Risto Vuohelainen / Business Finland.

18:15    Pääruoka  

19:30    Miten menestyä tulevaisuuden kilpailussa? / Csaba Jansik, erikoistutkija, Luonnonvarakeskus

20:00    Jälkiruoka 

20:30    Loppusanat / Heli Seppelvirta, Etelä-Pohjanmaan liitto ja Harri Latva-Mäenpää, Foodwest 

21:00    Tilaisuus päättyy 

21:30    Bussikuljetus keskustaan lähtee 

 

Puhujat

Lara Saulo, toimitusjohtaja, Fazer Makeiset

lara-saulo.png
  • Lara Saulo on toiminut Fazerin makeisliiketoiminnan toimitusjohtajana vuoden 2023 alusta.
  • Hän aloitti uransa Fazerilla vuonna 2017 EVP, Group Transformation -roolissa, toimi 2019–2021 EVP, People & Transformation -roolissa ja 2021-2023 Fazer Leipomot -liiketoiminta-alueen toimitusjohtajana.
  • Saulo toimii Reaktorin ja Vaaka Partnersin hallituksissa.

Csaba Jansik, erikoistutkija, Luonnonvarakeskus

csaba-jansic.jpg
  • Csaba Jansik on tutkinut elintarvikemarkkinoita Luonnonvarakeskuksessa ja sen edeltävissä organisaatioissa vuodesta 1999 lähtien.
  • Hän on tehnyt vertailevaa tutkimusta Suomen elintarvikeketjujen kilpailukyvystä suhteessa lähialueen maihin ja analysoinut ulkomaan kauppaa. Hän on perehtynyt mm. maidon, lihan, viljan, öljy- ja palkokasvien sekä puutarhatuotteiden arvoketjuihin.
  • Laajemman kiinnostuksen aiheena Jansicilla on Suomen ruokasektorin kasvu ja tulevaisuus, viennin edistäminen sekä ruoan huoltovarmuus.

 

Suvi Luoma, tutkimusjohtaja, Foodwest Oy

suvi-luoma.png
  • Suvi Luomalla on yli 20 vuoden kokemus tutkimusalalta ja hän onkin toteuttanut satoja asiakasprojekteja elintarviketeollisuudelle. 
  • Luomalla on vahva mielenkiinto kuluttajan maailman ymmärtämiseen. 
  • Suomalainen menestysresepti tv-ohjelmassa Luoma toimii tuomarina ja sparraajana jo kuudetta vuotta. 

 

Risto Vuohelainen, kansainvälistymispalveluiden johtaja, Business Finland

risto-vuohelainen.png
  • Risto Vuohelainen työskentelee Business Finlandin kansainvälistymispalveluiden johtajana.
  • Vuohelaisella on yli 20 vuoden laaja kansainvälinen kokemus johtamisesta. 

 

 

Menu

Herkullisen illallisen tapahtumaan valmistaa paikallinen yritys Varicko. Menussa on painotettu paikallisten toimijoiden tuottamia raaka-aineita.

Ruoan kanssa tarjolla puna- ja valkoviiniä sekä vettä. 

Pääruoka

Tamsin salaatteja Teuvalta 
Raparperivinegretti 
Mansikkasalaattia ja Juustoportin leipäjuustoa 
Tomaattia, sipulia ja nokkospestoa 
Paahdettua broilerin rintaa ja jogurttikastiketta paikallisella hunajalla 
Talon foccacciaa 
Paahdettu voivaahto 

Atrian naudan sisäfilettä ja viinikastiketta Pirulan punaisesta  
Hernis-kasvispihvit ja vegaaninen tartarkastike (Juustoportin kaurakevi ja Hernis Jalasjärvi)
Syksyiset satokauden kasvikset 
Paahdettua perunaa & tuoreita yrttejä 

Jälkiruoka

Tyrniposset ja pihlajanmarjavaahto
Kahvi, tee

Tapahtumatilassa on avoinna myös anniskelutiski, josta voi omakustanteisesti ostaa haluamiaan virvokkeita. 

Jaa artikkeli somessa



Siirry Uutiset-sivulle

Uutiskategoriat

  • Blogi
  • Digitalisaatio
  • Ekosysteemi
  • Into työpaikkana
  • Kansainvälistyminen
  • Liikeidea ja yrityksen perustaminen
  • Liiketoiminnan valmennukset
  • Sijoittuminen Seinäjoelle
  • Startup-yrittäjyys
  • Tallenteet
  • Tapahtumat
  • Töihin Seinäjoelle
  • Toimitilat ja tontit
  • Uutiset
  • Vastuullisuus
  • Yrittäjätarinat
  • Yrityskaupat
  • Yritysneuvonta
  • Yritysrahoitus
  • Yritysuutiset

Uusimmat uutiset

  • Into harrastaa: Anssi ja tee se itse

    Into työpaikkana, Uutiset
    Lue koko artikkeli: Into harrastaa: Anssi ja tee se itse
  • Seinäjoki mukaan kansainväliseen ruokakaupunkien verkostoon

    Uutiset
    Lue koko artikkeli: Seinäjoki mukaan kansainväliseen ruokakaupunkien verkostoon
  • Into harrastaa: Elisabet ja sukututkimus

    Into työpaikkana, Uutiset
    Lue koko artikkeli: Into harrastaa: Elisabet ja sukututkimus

Katso tulevat tapahtumat

Järjestämme vuosittain kymmeniä tapahtumia ja valmennuksia, jotka edistävät yritysten liiketoimintaa ja ihmisten verkostoitumista.

Siirry tapahtumat-sivulle

Tarjoa yritysuutisia

Teemme ja teetämme lukuisia yritysuutisia vuosittain. Ilmianna hyvä henkilö tai uutinen.

Ota yhteyttä:
Sanna Männikkö 
040 571 9998 
sanna.mannikko@intoseinajoki.fi

Tilaa uutiskirje

Klikkaa tästä uutiskirjeen tilaukseen

Yhteystiedot

Into Seinäjoki
Tiedekatu 2
60320 Seinäjoki
etunimi.sukunimi@intoseinajoki.fi

Inton palvelunumero
p. 020 124 4000

Into somessa

  • Facebook
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Instagram
  • TikTok

Saavutettavuusseloste
Tietosuojaseloste
Evästeasetukset

Pikalinkit

Uutiset
Palvelut yrityksille
Into yhtiönä
Tapahtumat

Sijoitu Seinäjoelle
Yhteys
Kehityshankkeet

Vieraile myös näillä verkkosivuilla

Toihin seinajoelle.fi
Toimitilat.seinajoki.fi
Frami.fi

Congress.fi
Visitseinajoki.fi