Atrian jätti-investointi siivittää Seinäjoen miljardin euron investointitavoitetta

Atrian ilmoitus historiansa suurimman investoinnin rakentumisesta Nurmoon tietää sitä, että Inton lanseeraama Miljardilla enemmän elinvoimaa -tavoite ylittyy reippaasti. 

– Laskimme vuonna 2017, että yritysten investoinnit Seinäjoelle ovat vähintään miljardi euroa vuoden 2021 loppuun mennessä. Atrian 155 miljoonan euron investointi mukaan lukien pääsemme vähintään lukuun 1,06 miljardia. Ja vielä on aikaa kokonainen vuosi uusille investoinneille, toimitusjohtaja Leena Perämäki Intosta iloitsee. 

Kunnianhimoisena pidetyn tavoitteen ylittyminen on Perämäen mukaan vahva osoitus yritysten uskosta alueeseen ja sen elinvoimaan. 

– Investoinnit ovat vahvin mittari aluekehityksen suunnasta. Jos täällä jo olevat yritykset uskovat alueeseemme, muuallakin aletaan uskoa ja mahdollisuudet houkutella uusia yrityksiä paranevat. 

Miljardilla enemmän elinvoimaa -ohjelman suurimpia yksittäisiä investointeja ovat Atrian siipikarjatehdas (155 Meur), Atrian sikaleikkaamon laajennus (40 Meur), Ideapark (100 Meur) ja datakeskuksen ensimmäinen vaihe (35 Meur). Yhteensä useiden satojen miljoonien eurojen potti kertyy myös rakennusliikkeiden investoinneista asuntorakentamiseen. Tällä jaksolla keskustaan ovat valmistuneet mm. OmaSp-talo, Kassakulma, Rauniontorni, Bio-Rex ja Sofiantorni,  Aino, Patruunakorttelin kaksi ensimmäistä taloa ja Jerikon korttelin ensimmäiset talot.

Ideaparkin lisäksi kaupan palveluihin on tullut/tulossa monta uutta yksikköä: toinen Lidl, Eepeelle S-marketit Tanelinrantaan, Pajuluomalle ja Alakylään, Puuilo ja Hankkijan uudet tilat Päivölään.

– Hotelli Alman laajennus ja monet yksityiset liikuntapaikkainvestoinnitkin mahtuvat tälle aikajaksolle, Perämäki ynnää.

– Myös Roveksen laajentuneen alueen kaikki investoinnit Prima-Powerin tehtaasta Huhtala-Logisticsin ja Inexin suuriin logistiikkakeskuksiin on tehty tällä jaksolla. Roveksesta myydään vuosittain 20-25 tonttia, joten rakentamisen tahti tulee säilymään vielä vuosia. 

 

Lisätietoja: Leena Perämäki, toimitusjohtaja, puh. 0400 675 121, leena.peramaki(at)intoseinajoki.fi

 

PS: Oletko sinä investoinut tai suunnittelemassa investointia, joka ei vielä ole listallamme? Ilmianna investointisi lähettämällä viestiä sanna.mannikko(at)intoseinajoki.fi

 

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa