Seinäjokinen lemmikkitarvikevalmistaja FINNERO on ensimmäisenä yrityksenä saanut rahoitusta uudesta Eteläpohjalaisesta kasvurahastosta.

FINNEROn yrittäjä ja enemmistöomistaja Tarja Keen on kiitollinen ja innoissaan uusien sijoittajien mukaantulosta.

– Tämä vauhdittaa yrityksen jo hyvällä alulla olevaa vientitoimintaa. Alueellinen kasvurahasto monipuolistaa yritysten rahoitusvaihtoehtoja ja tarjoaa samalla systemaattista tukea ja jäntevyyttä liikkeenjohdolle.

Kiinnostus uutta rahastoa kohtaan on ollut vilkasta ja hakemuksia on ollut käsittelyssä hyvä määrä.

– Hieno startti pitkään odotetulle toiminnalle. Olemme erittäin tyytyväisiä, että eteläpohjalaisille yrityksille on avautunut tällainen mahdollisuus kasvun hakemiseen, rahastoa Into Seinäjoen puolesta valmistellut Tapio Seppä-Lassila kommentoi.

Rahasto tekee 100 000 – 300 000 euron kokoisia pääomasijoituksia eteläpohjalaisiin yrityksiin. Yritysten toimiala on vapaa. Ennen sijoituspäätöstä hallinnoijayhtiö Redstone Nordics Oy tekee yritysanalyysin kohdeyrityksestä. Redstonella on kokemusta vastaavien rahastojen hallinnoimisesta Mikkelissä ja Joensuussa.

– Uskon, että myös Etelä-Pohjanmaalla saadaan tehtyä muutaman vuoden sisällä 15-20 ensisijoitusta ja myöhemmin lisäsijoitukset esimerkiksi viiteen yritykseen, arvioi Redstone Nordicsin toimitusjohtaja Kaj Hagros.

Eteläpohjalaisen kasvurahaston suurimpia rahoittajia ovat Seinäjoen kaupunki Kuortaneen Säästöpankkisäätiö ja Töysän Säästöpankkisäätiö. Muita sijoittajia ovat LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaan Osuuspankki, Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Lakeuden Etappi, Redstone Nordics, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät ry.

 

Lisätietoja:

Tarja Keen, FINNERO, puh. 040 5145 282, tarja@finnero.com

Tapio Seppä-Lassila, Into Seinäjoki, puh. 040 501 7350, tapio.seppa-lassila@intoseinajoki.fi