Hyviä yritysuutisia: Pikku Paussilla kaikkien aikojen kevät

– Joo sellainen myönteinen juttu voidaan tehdä, kun niin paljon on ollut kaikkea negatiivista tänä keväänä, vastaa yrittäjä Karita Nisula haastattelupyyntöön.

No myönteinen juttu on kahvila-konditoria Pikku Paussista helppo tehdä, sillä pitkän linjan seinäjokelaisleipomolla on takana kaikkien aikojen kevät – koronasta huolimatta tai sen vuoksi.

– Vappuna teimme yrityksen 31-vuotisen historian päiväkohtaisen myyntiennätyksen. Asiakkaiden jono ulottui oveltamme pitkälle Kauppakadun puolelle.

Myös muut kevään juhlat, pääsiäinen ja äitienpäivä, sujuivat erinomaisesti. Samoin viime viikonlopun yo-juhlat. Ja uusi piikki ylioppilaiden herkkuihin on luvassa elokuun lopussa.

Pikku Paussi on tehnyt käytännössä koko myynnin myymälästä. Ihmiset ovat siis itse tulleet hakemaan herkkunsa ja take away -lounaat. Ja herkut ovat maistuneet koronan aikana Nisulan mukaan erityisen hyvin. Esimerkiksi munkkipossuja on leivottu ennätystahtiin. Uutuuksina leipomon ahkera tiimi kehitti leipäkauppaa ja alkoi tehdä omia jäätelöitä.

– Leivät, erityisesti maustetut leivät, ovat olleet todella suosittuja.

Siinä missä monet keskustan yritykset sulkivat ovensa koronakriisin alettua, Nisula joukkoineen piti itsestään selvänä, että työtä jatketaan.
– Aluksi iski pelko, että joudutaanko sulkemaan ja mitä tästä tulee. Yrittäjäveljeni totesi heti, että nyt Karra leuka kohti rintaa ja eteenpäin. Kun vielä yksi asiakkaista totesi, että ottakaa tuolit kahvilasta pois ja alkakaa myydä ulos, niin siitä se juttu kirkastui.

Pikku Paussi on saanut Nisulan sanoin “valtavasti uusia asiakkaita” koronan aikana. Tosin uusien asiakkaiden määrä lisääntyi jo Ideaparkin avattua marraskuussa. Siksi Nisula luottaa tulevaankin.
– Uskon, että väki tulee ostelemaan ja viihtymään Seinäjoen keskustaan nyt, kun suurin osa viettää joka tapauksessa kesää kotimaassa.

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa