Into Seinäjoki ensimmäistä kertaa mukana EU:n isossa horisonttiohjelmassa

”Alueemme yrityksille kiertotalous tuo uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja parhaimmillaan kilpailuetua.”

Into Seinäjoki on päässyt ensimmäistä kertaa mukaan EU:n Horisontti 2020 -rahoitusohjelmaan, jossa liikkuu yhteensä 80 miljardia euroa ohjelmakaudella 2014-2020 ja jonka hankkeissa on mukana kymmeniä kumppaneita/hanke. Into ja 40 eurooppalaista kumppania ovat saaneet 12 miljoonaa euroa kaupunkien ja alueiden kestävien ruokajärjestelmien kehittämiseen neljän seuraavan vuoden aikana.

– Merkittävä etappi Intolle yhtiönä ja Seinäjoelle ylipäätään. Kertoo onnistumisestamme aluekehittämisessä, toimitusjohtaja Leena Perämäki iloitsee.

– Alueemme tavoitteelliset panostukset ruoka-alan kehittämiseen herättivät kansainvälistä kiinnostusta ja Intoa pyydettiin mukaan H2020-kehittämishankkeeseen. Tavoitteena on kuluttajalähtöisesti etsiä ratkaisuja siihen, miten ruokaa tuotetaan, jalostetaan ja kulutetaan kestävästi. Kestävyyttä haetaan samaan aikaan ekologisen, taloudellisen ja sosiaalisen kestävyyden näkökulmista, toteaa asiantuntija Elina Koivisto

Suomi tunnetaan teknologisesta kehityksestä, innovatiivisuudesta sekä elinkeinoelämän ja tutkimus- ja kehitystoimijoiden tiiviistä vuorovaikutuksesta. 

– Tämän hankkeen avulla meillä on hyvä tilaisuus vahvistaa yhteistyötä muiden eurooppalaisten kaupunkien kanssa, sekä saada uusia kansainvälisiä avauksia alueellemme, Koivisto painottaa.

Into aktivoi koko ketjua 

Into on kiinnostunut projektin konkreettisimmista osioista, joissa suunnitellaan toimintakokonaisuuksia ruoka-alan kehittämiseksi ja innovaatioiden edistämiseksi aktivoimalla kaikki elintarvikeketjun edustajat. Perämäen mukaan Into haastaa erityisesti yritykset mukaan pohtimaan uusia toimintamalleja, tuotteita ja palveluita. 

– Yrityksille kiertotalous tuo uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja parhaimmillaan kilpailuetua, koska yhä enemmän asiakkaat ja yhteistyökumppanit vaativat yrityksiltä vastuullisuutta ja kestävää kehitystä.

 

CITIES2030
CITIES2030-hanketta – ”Co-creating resilient and sustainable food systems towards FOOD2030” – koordinoi Venetsian yliopisto ca ’Foscari. Euroopan unionin H2020 -tutkimusohjelman rahoittamana CITIES2030 pyrkii toteuttamaan kestäviä kaupunkien ja alueiden ruokajärjestelmiä neljän vuoden ajan. Hankkeen konsortiossa on kuusi yliopistoa, 10 kaupunkia ja kaksi aluetta. Mukana on myös 23 kehittämisorganisaatiota eri puolilta Eurooppaa. 

Suomesta Inton lisäksi mukana hankkeessa ovat ProAgria ja Smart Lean Hub Oy. Suomalaispartnereiden osuus koko 12 miljoonan euron budjetista on noin miljoona euroa.  

Lisätietoja: Elina Koivisto, elina.koivisto@intoseinajoki.fi, +358 40 736 2043

https://cordis.europa.eu/project/id/101000640

 

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa