intoseinajoki.fi
20.02.2020

Intolta isosti paukkuja osaavan työvoiman varmistamiseen

Into paneutuu nyt entistä aktiivisemmin auttamaan yrityksiä saamaan tarpeeksi osaavaa työvoimaa. Aloitamme kaksi hanketta. Toisessa tavoitteena kansainvälisten osaajien lisääminen alueellamme ja toisessa nuorten tukeminen yrittäjyyteen.

Osaajia ulkomailta

Kokka kohti Etelä-Pohjanmaata on SeAMKin hallinnoima hanke, jossa Into keskittyy parantamaan yritysten valmiuksia ottaa vastaan ulkomaisia osaajia. Valmennamme yrityksiä, tuomme alueelle uusia toimintamalleja muualta, tuemme kv-harjoittelijoiden pestaamisessa ja yhytämme yritykset ja kansainvälisen rekrytoinnin tukea tarjoavat organisaatiot. Teemaan sopiva tilaisuus on mm. 12.3. järjestettävä Talent boost roadshow, jossa olemme mukana, kehittämispäällikkö Hannemari Niemi kertoo.

Z-sukupolven yrittäjyysmallille tukea

Toinen starttaava hanke tähtää nimensä mukaisesti sukupolvi Z:n tukemiseen yrittäjyyden tiellä. Nuoret yrittäjät kaipaavat uudentyyppistä tukea ja sparrausta. #YrittäjäZ -hanke kokoaakin uutta tietoa Z-sukupolven yrittäjyydestä ja liiketoimintamalleista ja jakaa sitä yrityspalveluorganisaatioille, oppilaitoksille ja alueen yrityksille.

Vastaavasti Z-sukupolven yrittäjjien osaaminen pyritään valjastamaan perinteisemmän yritystoiminnan käyttövoimaksi esimerkiksi muutostilanteissa. Hanke järjestää yritysvierailuja ja -mentorointeja sekä kokemus- ja innostuspuheenvuoroja ja mm. tuottaa yhdessä nuorten yrittäjien kanssa vlogeja ja blogeja.

Kokka-hanke saa rahoituksensa Euroopan sosiaalirahastosta ja YrittäjäZ Euroopan aluekehitysrahastosta. Intossa hankkeista vastaa Anu Portti. Katso hänen ensitunnelmansa Intossa alla olevalta videolta.

Lisätietoja: Anu Portti, anu.portti@intoseinajoki.fi, puh. 050 530 9250

Muista rekrytoinnissa toihinseinajoelle.fi

Inton ylläpitämä toihinseinajoelle.fi-palvelu on vakiinnuttanut hyvin paikkansa. Viime vuonna avoimia työpaikkoja ilmoitettiin sivustolla yhteensä liki 300 ja nyt tammi-helmikuussa jo liki 100. Avoimia työpaikkoja on sekä yrityksissä että julkisella puolella. Seinäjoen lisäksi avoinna on ollut kaupunkiseudunkin paikkoja. Avoimen työpaikan voi jättää lomakkeen avulla suoraan sivustolle https://toihinseinajoelle.fi/ilmoita-tyopaikka/

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa