Siirry sisältöön
  • Etusivu
  • Uutiset
  • Tapahtumat
  • Kehityshankkeet
    • Innovaatiotoiminnan ekosysteemi
    • Virtuaalisuus tapahtuma-alalla
    • Test it – tapahtumista buustia bisnekseen
  • Into yhtiönä
    • Into työpaikkana
      • Harjoitteluun Intoon
    • Kysy Intolta
    • Mediapankki
    • Vastuullinen Into
  • Frami
  • Yhteys
  • Palvelut yrityksille
    • Liikeidea ja yrityksen perustaminen
      • Yrittäjyyskasvatus Seinäjoella
      • Yrityskehittämistä nuorten silmin
    • Kansainvälistyminen
    • Liiketoiminnan valmennukset
    • Sijoittumispalvelut
    • Sähköiset palvelut yrittäjälle
    • Toimitilat
    • Töihin Seinäjoelle
    • Yritysrahoitus
      • Rahoitusanalyysi
    • Yritystontit
  • Sijoitu Seinäjoelle
    • Datakeskus
    • Keskusta ja asema
      • Keskustori
    • Lentoasema
    • Roves
    • Yritysverkostot
    • Yrittäjien tarinoita
  • Visit Seinäjoki
  • Etusivu
  • Sijoitu Seinäjoelle
    • Datakeskus
    • Keskusta ja asema
    • Lentoasema
    • Roves
    • Yritysverkostot
    • Yrittäjien tarinoita
  • Palvelut yrityksille
    • Liikeidea ja yrityksen perustaminen
      • Yrittäjyyskasvatus Seinäjoella
    • Kansainvälistyminen
    • Liiketoiminnan valmennukset
    • Sijoittumispalvelut
    • Sähköiset palvelut yrittäjälle
    • Toimitilat
    • Töihin Seinäjoelle
    • Yritysrahoitus
    • Yritystontit
  • Kehityshankkeet
    • Virtuaalisuus tapahtuma-alalla
  • Uutiset
  • Tapahtumat
  • Into yhtiönä
    • Into työpaikkana
    • Harjoitteluun Intoon
    • Kysy Intolta
  • Frami
  • Yhteys
  • Visit Seinäjoki
  • en
Etusivu | Uutiset | Jatkuva muutos pitää yrittäjän virkeänä

Jatkuva muutos pitää yrittäjän virkeänä

05.10.2020
Uutiset | Yritysuutiset

”Olen impulsiivinen ja vaihtelunhaluinen ihminen. Jos joka päivä on sitä samaa, eikä vaihtelua ole näköpiirissä, kyllästyn. Minua motivoi, kun saa opetella jotain aivan uutta, jossa ei ehkä alussa ole aivan paras. Olen sitä mieltä, että kaikkea voi oppia. Sen vuoksi uskallan haaveilla omasta siideripanimosta, jossa raaka-aineena ovat oman tilan omput.

Olemme mieheni kanssa hoitaneet lypsytilaa viisitoista vuotta. Sekin on antoisaa, mutta nyt on aika muuttaa suuntaa. Olemme nyt muutaman vuoden viljelleet erikoiskasveja, muun muassa vesimeloneja ja valkosipulia. Tänä kesänä istutimme maillemme 600 omenapuun tainta. Erikoiskasvinviljelystä tulee tilamme pääelinkeino, mutta etenemme maltilla. Yks kaks ei voi suuntaa vaihtaa, joten lehmät pysyvät navetassa vielä jonkin aikaa.

Erikoiskasvinviljelyä ei tällä alueella ole erityisen paljoa vielä, mutta uskon tilanteen muuttuvan piankin. Maailma on muuttunut. Kuluttajat arvostavat yhä enemmän lähiruokaa ja kotimaisia kasviksia ja hedelmiä. Tarjonta alkaa kasvaa, kun joku on ensin vähän veturina ja onnistuukin – sitten muut uskaltavat kokeilla.

Olemme saaneet ideoillemme tukea Seinäjoelta, ihan jokainen instanssi Ely-keskuksesta Maaseutuvirastoon ja Into Seinäjokeen on tahoillaan antanut neuvoja. Seinäjoella on osaamista kaikkiin mahdollisiin tarpeisiin. On hyvä, ettei kaikkea tarvitse osata itse. Jos jotain kehitettävää keksin, niin kenties elintarvikepuolen yrittäjiä voisi auttaa vielä tehokkaammin siihen liittyvän byrokratian kanssa. Tieto vaadittavista luvista on toki internetissä tarjolla, mutta aika hajallaan. Vaatimukset voisivat olla kootusti jossain. Tämä kannustaisi yrittäjyyteen, ei pelottaisi siitä pois.

Unelmia ja ideoita, mutta ei hötkyilyä

Tilamme sijainti aivan Nurmon keskustan lähellä on ihanteellinen lähiruokayrittäjän kannalta. Ihmiset voivat helposti piipahtaa ostoksilla meillä tilalla. Lisäksi kuljetamme tuotteitamme itse vähittäiskauppoihin ja lähiruokarinkeihin Seinäjoelle, Lapualle ja Vaasaan. Seinäjoen markkina-alue on varmasti riittävän kokoinen meidän tuotannollemme pitkäksi aikaa.

Yrittäjyydessä on parasta, kun saan koordinoida itse omaa työtäni. Tykkään myös, kun voi suunnitella tulevaa ja testata omia ideoitaan.

Unelmia ja ideoita pitää olla, mutta hötkyillä ei voi, kun haaveet kuitenkin vaativat pääomaa.  Viiden vuoden tähtäimessä on haaveena perustaa oma siideripanimo. Olisi hienoa pystyä tekemään omaa punaista siideriä meidän valitsemastamme, Suomessa vielä harvinaisesta punamaltoisesta omenalajikkeesta. Näen jo itseni kukkivan omenatarhan keskellä pitämässä aperitiivikutsuja ja ihmiset kohottamassa maljoja meidän siiderillämme.”

Teksti: Kirsi Haapamatti, kuvat: Krista Luoma

Pikagallup

Mikä on yrittäjän näkökulmasta parasta Seinäjoella?
Meidän tilamme kannalta sijainti on ykkösasia. Maatilamme on täysin maaseudulla, mutta silti aivan kaupungin vieressä ja ihmisten helposti tavoitettavissa. Kuluttaja arvostaa sitä, kun hakee meiltä vesimeloneita ja näkee sen melonipellon omin silmin.

Mitä kerrot ulkopaikkakuntalaisille Seinäjoesta?
Kerron, että tämä on kasvukeskus, jossa kaikki on lähellä. Kaupungin palvelut, luonto ja maaseutu, jossa tuotetaan ruokaa.

Paras paikka Seinäjoella
Nurmo kaikkinensa. Olen asunut Nurmossa seitsemänvuotiaasta lähtien, ja kaikki tärkeimmät muistoni liittyvät jollain lailla Nurmoon.

Jaa artikkeli somessa
Siirry uutiset-sivulle
Tuorein uutiskirjeemme
Uutiskirje tammikuu 2023
Uutiskategoriat
Blogi Digitalisaatio Ekosysteemi Into työpaikkana Kansainvälistyminen Liikeidea ja yrityksen perustaminen Liiketoiminnan valmennukset Sijoittuminen Seinäjoelle Tallenteet Tapahtumat Töihin Seinäjoelle Toimitilat ja tontit Uutiset Vastuullisuus Yrittäjätarinat Yritysneuvonta Yritysrahoitus Yritysuutiset
Uusimmat uutiset
Work-life in Finland vs Turkey
Blogi
Lue koko artikkeli
Viisi syytä harkita Seinäjokea yrityksesi kotipaikaksi 
Sijoittuminen Seinäjoelle
Lue koko artikkeli
Myyntiliidejä Euroopasta tammikuu 2023
Kansainvälistyminen
Lue koko artikkeli

Katso tulevat tapahtumat

Järjestämme vuosittain kymmeniä tapahtumia ja valmennuksia, jotka edistävät yritysten liiketoimintaa ja ihmisten verkostoitumista.

 

Siirry tapahtumat-sivulle

Tarjoa yritysuutisia

Teemme ja teetämme lukuisia yritysuutisia vuosittain. Ilmianna hyvä henkilö tai uutinen.

Ota yhteyttä: Sanna Männikkö 040 571 9998 sanna.mannikko@intoseinajoki.fi

Tilaa uutiskirje
Klikkaa tästä uutiskirjeen tilaukseen
Yhteystiedot

Into Seinäjoki
Tiedekatu 2
60320 Seinäjoki
etunimi.sukunimi@intoseinajoki.fi

Palvelunumero
020 124 4000

  • Saavutettavuusseloste
  • Tietosuojaseloste
  • Evästeasetukset
Pikalinkit
  • Uutiset
  • Sijoitu Seinäjoelle
  • Palvelut yrityksille
  • Yhteys
  • Into yhtiönä
  • Kehityshankkeet
  • Tapahtumat
Vieraile myös näillä verkkosivuilla
  • Toihin seinajoelle.fi
  • Congress.fi
  • Toimitilat.seinajoki.fi
  • Visitseinajoki.fi
  • Frami.fi
Into somessa
Into Seinäjoki logo