Toripaviljongin valmistumisen viivästyminen aiheuttaa väliaikaisjärjestelyitä Seinäjoen Keskustorilla. Paviljonki on näillä näkymin valmis elokuun puolivälissä, joten kaupunki on hankkinut Keskustorille väliaikaisen lavan.

– Tapahtumajärjestäjät ovat kevään aikana tehneet suunnitelmat sen tiedon varassa, että paviljonki olisi jo valmis. Päätimme vastata toiveeseen ja vuokrata lavan kesän ajaksi kaikkien tapahtumajärjestäjien käyttöön. Toritapahtumat ovat kaikille avoimia, joten ratkaisusta hyötyvät niin tapahtumajärjestäjät kuin kaupunkilaisetkin, kaupunkiympäristöjohtaja Juha Takamaa sanoo.

Väliaikainen esiintymislava on sijoitettu ravintola Vinolan edustalle. Väliaikainen lava aiheuttaa nyt painetta muuttaa myyntikojujen sijoittelua, koska myyntipisteet sijoiteltiin keväällä sen mukaan, että paviljonki olisi valmis kesäkuussa.

– Torikahviloiden kanssa on sovittu sijoittelusta niin, että kahviloiden istuinpaikoilta olisi mahdollisimman hyvä näkyvyys väliaikaiselle lavalle.  Tori on toki hieman haastava, kun alueen molemmin puolin kulkee neljän metrin pelastustiet, joille ei saa asettaa mitään kiinteää rakennetta. Saamme varmasti tähän toimivan ratkaisun yhdessä toriyrittäjien kanssa, keskustakehittäjä Niina Koskipalo Into Seinäjoesta toteaa.

Preppaamo toteuttaa torilla kesän aikana viime kesän malliin viikoittain Toritorstai-tapahtumia vaihtuvin teemoin. Joka viikko ohjelmassa on myös pari pysyvää elementtiä eli bingo ja keskusteluformaatti Kaiken koulu/Avain taiteeseen, jossa eri alojen ammattilaiset avaavat oman alansa salaisuuksia keskustelumuotoisesti.

Preppaamon ohella torilla tapahtumia järjestävät useat muutkin toimijat.

Tässä tällä hetkellä tiedossa olevia tapahtumia.

9.6. Toritorstai: Pride

10.-11.6. Kuukausimarkkinat

16.6. Toritorstai: Nuorten bändipäivä

17.-18.6. Pohjanmaa Ralli

23.6. Toritorstai: Juhannustanssit

30.6. Toritorstai: Provinssi

5.7. Satumaapäivä

6.-10.7. Tangotori

7.7. Toritorstai: Tangopäivä

14.7. Toritorstai: Lasten päivä

15.-17.7. Kuukausimarkkinat

29.7. Kesäolkkari

 

Toritorstait jatkuvat 25.8. asti. Lisäksi Preppaamo toteuttaa toripaviljongin avajaiset elokuussa.

 

Yhteystiedot:

Torin esiintymislavan varaukset: Lotta Saarteinen, tori@selmu.fi

Toripaikat: Sadun torikaffila, varaukset paikan päältä