Maakunnan kohteita uudessa junakiertomatkassa

”Päärata on Suomen junamatkailun valtaväylä ja on luonnollista, että Seinäjoki on yksi etappi tässä tuotteessa.”

Kotimainen matkanjärjestäjä Kristina Cruises (Kristina) on tuonut markkinoille uudet Rails-kiertomatkat. Ensi kesästä lähtien kotimaan yhteismatkalle voi lähteä risteilylaivan tapaan myös junalla. Rails-kiertomatkat ovat vastuullisia ja ympärivuotisia yhteismatkatuotteita, joilla Kristina vastaa kotimaan matkailun kysynnän ja kiinnostuksen kasvuun. Etelä-Pohjanmaalta on mukana useita kohteita kiertomatkassa, johon on yhdistetty kohteita myös Savosta. Lähtöpaikka on Helsinki.

Juna Helsingistä tuo ensin Pohjanmaan lakeuksille Lapualle ja Seinäjoelle. Tarinoitaan kertovat niin Lapuan Patruunatehtaan museo ja taidemuseo kuin Alvar Aallon huikea arkkitehtuurihistoria. Nuorempaa tarinaa kuullaan maailmankuuluista juomistaan tunnetussa Kyrö Distilleryssä Isossakyrössä. Matkaohjelmaan sisältyy yöpyminen Seinäjoella Hotelli Almassa ja illallinen Juurella-ravintolassa. Seuraavan päivän ohjelmaan sisältyy opastettu kävelykierros Aalto-keskuksessa sekä tutustuminen Kalevan Navettaan.

Kiertomatkatuote on nyt ostettavissa kahdelle eri ajankohdalle, ensimmäinen kesäkuun lopulle ja jälkimmäinen elokuun lopulle. Junamatka jatkuu Seinäjoelta Ouluun ja sieltä edelleen Kuopioon.

– Koronarajoitukset keskeyttivät suositut Euroopan jokiristeilyt ja kauemmas suuntautuvat teemaristeilyt. Nyt katse on käännetty kotimaan matkailuun, joka elää kultakauttaan. Suomi on täynnä hienoja paikkoja. Tähän moni on havahtunut koronavuoden aikana, kun ulkomaille ei ole päässyt. Maata pitkin matkustaminen on myös kasvava trendi, jonka vetovoimaan uskomme. Maata pitkin matkustaminen, niin kuin kaikki muukin matkustaminen, tulee toteuttaa laadukkaasti, ja hyvän saavutettavuuden merkitys toki kasvaa, toteaa Kristinan tuotantojohtaja Birthe Suni.

Suni pitää Seinäjoen seudulla erityisenä piirteenä (hyvien ja mielenkiintoisten sisältöjen lisäksi) todella laadukkaasti toteutettuja palveluita ja yrittäjien joustavaa sekä mutkatonta tapaa toimia.

– Hotelli Alma, Juurella ja Äärellä ravintolat sekä Kalevan navetta ovat oikeita helmiä. Lapualla Vanhan Paukun kulttuurikeskus on hieno paikka, jonne ei ehkä pääkaupunkiseutulainen tuli yksin helposti hakeutuneeksi. Meillä on nyt mahdollisuus tuoda kokemaan tämäkin helposti ja mutkattomasti.

– Hienoa, että Seinäjoki ja lähiseudun vetovoimaiset kohteet ovat päässeet mukaan innovatiiviseen uuteen kiertomatkatuotteeseen, iloitsee markkinointipäällikkö Tuula Lahti Into Seinäjoki Oy:stä.

– Päärata on Suomen junamatkailun valtaväylä ja on luonnollista, että Seinäjoki on yksi etappi tässä tuotteessa. Tuotantopäällikkö Birthe Suni vieraili täällä viime syksynä ja esittelin hänelle alueen kiinnostavia kohteita. Junamatkatuotteessa korostuu kulttuuri, ruoka ja juoma, mikä varmasti kiinnostaa myös matkailijaa.

Lisätietoja:
Birthe Suni, tuotantojohtaja, Kristina Cruises Oy, birthe.suni@kristinacruises.com, 050 421 7449, https://www.kristinacruises.com/risteilyt/rails/
Tuula Lahti, markkinointipäällikkö Into Seinäjoki Oy / Visit Seinäjoki, tuula.lahti@intoseinajoki.fi, 040 550 8319

 

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa