intoseinajoki.fi
30.12.2019

Miniloma lähellä

Loppusyksy on ollut töissä haipakkaa. Juuri ennen joulunpyhiä päätimme tehdä mieheni kanssa pienen irtioton kotiympyrästä ja suunnata yönyli-reissulle seitsemän kilometrin päähän Seinäjoen keskustaan HOTELLIIN yöksi.  Juu – näinkin siis voi tehdä. Oli jännä lauantai-iltapäivänä pakata lentolaukku (tarvitsin sen koska lähdettiin lenkkivaatteet päällä) aivan kuin lähdettäisiin vähän kauemmaksikin. Nyt tosin mentiin ihan autolla eikä junalla eikä lentokoneella. Tiedossa jotain siis ihan uutta ja ennen kokematonta!

Aluksi käytiin torttukahveella keskustakahvilassa – nautittiin siis ne parhaat joulutortut – ja sitten kirjauduttiin sisään hotelliin. Meitä odotti kiva huone keskustan paalupaikalla. Lähdin lenkille, kivaa oli sekin että vaihteeksi sai lenkkeillä eri maastoissa (= teillä) kuin normilenkillä Nurmoos.

Illan alkajaisiksi tavattiin kaveripariskunta aulabaarissa ja otettiin paikallisrinkit. Päästiin helposti hyvään tunnelmaan ja suunnattiin syömään. Kylläpä oli kiva nähdä ravintola täynnä iloisia ihmisiä, jotka nauttivat aivan parasta ruokaa ja juomaa. Parin tunnin syöminkien jälkeen vaihdettiin paikkaa italialaisbaariin, joka sekin oli täynnä. Yllätimme itsemme ja jatkoimme vielä kierrosta torin yli seuraavaan baariin, jossa tapasimme vanhoja kouluaikaisia tuttuja lähes 30 vuoden takaa. Ja vielä paluumuuttajia! JEE! Tervetuloa takaisin Seinäjoelle.

Näin helposti saimme aikaan miniloman lähellä ja jaksoimme jopa tehdä baarikierrosta vanhaan malliin. Lähteminen oli vaivatonta, aikaa ei tuhraantunut matkustamiseen, ja lomatunnelmaan pääsi nopeasti. Tässä auttoi tietysti kiva seura, hyvä ruoka ja juoma ja hyvät yöunet. Kyllä oli luksusta sunnuntaiaamuna syödä monipuolinen aamiainen, jonka joku muu on kattanut näyttävästi esille. Kropsu oli ihan parasta! Hotellin aamiaisella tein havainnon, että Seinäjoella taisi taas olla jokin urheilutapahtuma (nuorten ampumahiihtokilpailu), koska sali oli täynnä urheilullisen näköistä porukkaa. Toki oli myös lapsiperheitä ja jouluostoksilla käyneitä pariskuntia. Seinäjoki on kauppakaupunki ja ostoksilla käydään maakuntarajojen ulkopuoleltakin.

Seinäjoella vietetään heti alkuvuodesta uuden hotellin avajaisia.  Pääsin tutustumaan sinne etukäteen ja kyllä taas priimaa pukkaa. Yrittäjäpariskunta kertoi, että heillä käy ihan seinäjokisiakin yöpymässä. Omassa lähilomassa ei siis ollut mitään kummallista. Suosittelen irtiottoa ja asettumista turistiksi omaan kaupunkiin tai maakuntakeskukseen, se kannattaa. Pienellä vaivalla saa jo aikaan lomafiiliksen eikä aina tarvitse matkustaa kauas.

Hyvää uutta ja tapahtumarikasta vuotta 2020!

Tuula Lahti
markkinointipäällikkö
Visit Seinäjoki
tuula.lahti(at)intoseinajoki.fi

 

 

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa