Puun halailua, tarjoileva automaatti, aikakone, sähköinen teemakartta…

11 tuotetta testiin alueemme suurtapahtumissa


Halattava ja soiva kelopuu, virtuaalinen festivaalikokemus tai lautasannoksia tarjoileva automaatti. Tällaisiin yritysten tuote- ja palvelukokeiluihin törmäät tämän vuoden aikana alueemme suurtapahtumissa. Testausalustoina toimivat Pytinki, Provinssi, Seinäjoen Tangomarkkinat, Kuninkuusravit ja PowerPark. Pilottitestiin valittiin 11 yritystä.

Testaaminen kiinnosti kaikkiaan 32:ta yritystä. Erilaiset ict-ratkaisut korostuivat hakemuksissa. Sen sijaan kiertotalouden yrityksiä olisin kaivannut lisää. Pilottien ulkopuolelle jäi silti monta potentiaalista ideaa, joten kysyntää tällaiselle uudenlaiselle kehittämiselle yrityskentällä selvästi on, kommentoi projektipäällikkö Johanna Rintamäki Into Seinäjoki Oy:stä.

Pytingissä 28.-29.3.2020 Kelosound testaa isolla yleisöllä soivia ja halattavia puita, jotka soittavat luontoääniä ja joita ohjataan mobiilisovelluksella. WellWorks puolestaan helpottaa asiakasinfon saatavuutta kokoamalla sen yhteen tapahtuma-applikaatioon, jolloin tärkeimmät tiedot ovat saavutettavissa jopa vain yhdellä painalluksella nettisurffailun sijaan.

Provinssin 25.-27.6.2020 testit liittyvät kaikki virtuaaliratkaisuihin. Paikallisen Valakia Interactive -yrityksen kehittämä sovellus toimii aikakoneena, jolla pääsee virtuaalilasien ja kuulokkeiden avulla tutustumaan tapahtuman edellisiin järjestyskertoihin ja digitaalisiin materiaaleihin. Sovelluksen avulla Provinssi voi esitellä ja markkinoida tapahtumaansa näyttävästi myös tapahtuma-ajankohdan ulkopuolella. Vaasalainen Platonic Partnership testaa Provinssissa uutta Naru-mobiilipeliä, jossa pelaaja pääsee esittämään fiktiivisiä rooleja erilaisiin kutkuttaviin tilanteisiin. Pelaajaa ohjataan äänen avulla, mutta ei puhelinta tuijottaen.

Virtuaalimaailmoja tarjotaan myös osana Tangomarkkinoita 8.-12.7.2020. Memorandumin sovellus herättää julisteet, flyerit ja markkinointimateriaalit eloon lisätyn todellisuuden avulla. Ajatuksena on tuoda vau-efektiä ja kävijäkokemusta syventävää sisältöä tapahtumaosallistujille. Citynomadin tarjoaman sähköisen teemakartan avulla vierailijat saavat käyttöönsä optimoidun way finder -palvelun, jonka avulla he voivat suunnitella tapahtumassa liikkumisen, ruokailun, kahvittelun, oluenjuonnin, seurustelun, yöpymisen, tapahtumaan ja Seinäjoelle saapumisen ja lähtemisen saumattomasti. Samoin kaupungissa olevat yritykset voivat tarjota palveluitaan yhtenä etappina eri kohteisiin liikkumisen lomassa. 

Ensi kesänä Seinäjoella järjestettävä Kuninkuusravit 31.7.-2.8.2020 on valmistelemassa vastuullisuusohjelmaansa, joka huomioitiin yrityspilottivalinnoissa. Solaractorin tuotteena on kevyet kannettavat kuluttajakäyttöön tarkoitetut aurinkokennolaturit esim. matkapuhelimien lataamiseen. Aurinkoenergian hyödyntäminen on ekologisesti kestävää ja samalla mahdollistaa puhelimien yms. lataamisen ulkona paikoissa, joissa ei ole verkkovirtaa saatavilla. Monet tapahtumat kamppailevat pysäköintiongelmien kanssa. Enterlotin pre-parking info näyttää web-sovelluksessa reaaliaikaisen, menneen ja ennustetun autopaikkatilanteen Kuninkuusravien kaikista parkkialueista. 

Huvivaltio PowerPark on yhtä festivaalia kolme kuukautta ja lisäksi alueella järjestetään useita isoja tapahtumia. Teuvalaisen Vendorpointin liikuteltavasta, etäohjattavasta myyntiautomaatista voidaan myydä niin lautasannoksia kuin vaikkapa silmälaseja. Aikomus on, että PowerPark helpottaa automaatin avulla ruokapalveluiden järjestämistä alueella. Asiakaskäyttäytymisen analytiikkaan tarjoaa ratkaisun espoolainen Genisys, joka haluaa testata ohjelmaansa ennen varsinaista kaupallista lanseeraustaan.

Kuopiolainen 3D Talo on haluaa pilotin avulla selvittää miten teollisuudelle suunniteltu 3D-suunnittelusofta toimii tapahtumatuotannon työkaluna Provinssissa tai Tangomarkkinoilla. 

Kuva: Innofest.

Pilotointimallia on otettu menestyksekkäästä hollantilaisesta Innofestistä, jonka testeihin on osallistunut 3,5 vuoden aikana noin 150 start up -yritystä. Tapahtumat toimivat kuin miniyhteiskuntina. Jos idea toimii tapahtumassa, toimii se aitojen ulkopuolellakin.

Pilotit toteutetaan osana Yritysinnovatiot kasvuun – testauspilotointimalli tapahtumissa -hanketta. Hanketta rahoitetaan Etelä-Pohjanmaan liitosta, Euroopan aluekehitysrahastosta.

Lisätiedot: www.intoseinajoki.fi/buustiatapahtumista

Projektipäällikkö Johanna Rintamäki, 040 592 7518,  johanna.rintamaki@intoseinajoki.fi

 

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa