intoseinajoki.fi
25.03.2020

Seinäjoen erityistoimet yritysten tukemiseksi poikkeustilanteessa

Seinäjoen kaupunki on linjannut päätöksiä, joilla helpotetaan yritysten ahdinkoa tässä poikkeustilanteessa. Mukana ovat myös Into Seinäjoen toimenpiteet yritysten auttamiseksi. Kaupungin tiloissa toimivat yritykset voivat neuvotella 2 kuukauden vuokran maksuaikajärjestelyistä. Huhti- ja toukokuun vuokrat voi tarvittaessa siirtää maksettavaksi loppuvuoden vuokrien yhteydessä. Lisäksi kaupunki lyhentää yrityksistä tulevien laskujen maksuehdon 21 päivästä 14 päivään.

Koska kaupunki on iso hankkija, tälle vuodelle suunniteltuja hankintoja pyritään aikaistamaan mahdollisuuksien mukaan.

Into Seinäjoki Oy on aloittanut auttamisen perustamalla yhteistyössä Seinäjoen yrittäjien kanssa kriisin yli -palvelun. Palvelun tavoitteena on tukea ja neuvoa yrittäjää kriisin ylittämisessä. www.intoseinajoki/kriisin-yli – verkkosivustolle päivitetään jatkuvasti tietoa tarjolla olevista tukimahdollisuuksista. Sivulla on palvelunumero (020 1244 000) ja yhteydenottolomake, joiden avulla apua tarvitsevat yrittäjät ohjataan mahdollisimman nopeasti konkreettisen avun äärelle.

Kriisin yli -ryhmän lisäksi muitakin Inton henkilöresursseja keskitetään yritysten tilanteen kartoittamiseen, tukemiseen ja neuvontaan sekä rahoitushakemusten laadinnassa auttamiseen.  Yritysten tarpeiden pohjalta valmistellaan myös uusia tapoja auttamiseen.

Kaupungin tavoin myös Into maksaa yritysten laskut mahdollisimman pikaisesti ja ennen eräpäivää. Inton tiloissa toimivien yritysten on mahdollista siirtää 2 kuukauden vuokrat maksettavaksi loppuvuoden vuokrien yhteydessä. Tälle vuodelle suunniteltuja, erityisesti toimitilojen ylläpitoon ja huoltamiseen liittyviä hankintoja, pyritään aikaistamaan mahdollisuuksien mukaan.

Lisätietoja:
Jorma Rasinmäki, Seinäjoen kaupunki, puh. 0400 763800
Leena Perämäki, Into Seinäjoki, puh. 0400 675121

 

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa