Seinäjoen teknologiapalkinto 2021 Soficalle

”Vuosien pitkäjänteinen työmme kantaa hedelmää. Hatunnosto niille, jotka ovat uskoneet konseptiimme.”

Seinäjoen teknologiapalkinto 2021 myönnetään Sofica Oy:lle. Sofica on seinäjokinen ohjelmisto- ja robotiikkayritys, jonka erikoisosaamista on tuotekehitystestauksen automatisointi robotiikalla ja älykkäillä ohjausjärjestelmillä. Tämä mahdollistaa tehokkaan kohdennetun automaattisen testauksen tuotekehityksen eri vaiheissa, nopeuttaa tuotekehitystä ja parantaa lopputuotteen laatua.

Teknologiapalkinto myönnettiin nyt 16. kerran. Teknologiapalkinto on arvoltaan 4 000 euroa. Jukka Pajunen Into Seinäjoki Oy:stä kertoo valintaraadin valinnasta seuraavasti:

– Sofica Oy:n erikoisosaamista on tuotekehityksen automatisointi robotiikalla ja älykkäillä ohjausjärjestelmillä, jotka auttavat asiakasta tehokkaampaan ja nopeampaan tuotetestaukseen ja tuotekehitykseen. Yritys on murtautumassa kansainvälisille markkinoille ja sillä on iso kasvupotentiaali. Sofica on hyvä esimerkki sitkeästä uurastajasta nopeasti kehittyvillä teknologian osa-alueilla.

Automaation ja robotiikan tarve lisääntyy
Soficassa uskotaan, että merkittävä kaupallinen kansainvälinen menestys tulee kiihdyttämään liiketoimintaa ja antaa referenssiarvoa myös jatkossa kiihtyvän kasvun tavoitteluun voimakkaasti kasvaviin segmentteihin niin autoteollisuudessa kuin kulutuselektroniikassakin.

– Tämä palkinto on miellyttävä osoitus perustajatiimimme pitkäjänteisestä onnistuneesta kehitystyöstä kohti kansainvälisten markkinoiden kovan kilpailun ykkössarjaa, hehkuttaa hallituksen puheenjohtaja Keijo Koivu.

Koivun lisäksi perustajatiimiin kuuluvat toimitusjohtaja Ilkka Myllyperkiö ja teknologiajohtaja Harri Mäkynen.

– Olemme viime vuosina suunnanneet strategiamme kohti vahvempia kasvutavoitteita, jotka ovat osittain alkaneet realisoitua. Koronaepidemia on vaikuttanut meidänkin kansainväliseen liiketoimintaan, mutta samalla se on mahdollistanut teknologian jatkokehittämisen ja myyntiverkoston laajentamisen. Nämä kehitysaskeleet tulevat jatkossa kiihdyttämään kasvuamme. Mittarit osoittavatkin kasvuinvestoinneille olevan todellista tilausta markkinoilla, Ilkka Myllyperkiö kuvaa.

– Teknologiapalkinto tuo positiivisen signaalin työhömme eteenpäin. Vuosien pitkäjänteinen työmme kantaa hedelmää. Hatunnosto niille, jotka ovat uskoneet konseptiimme, Koivu ja Myllyperkiö hehkuttavat.

Sofica Oy:

  • Seinäjokinen ohjelmisto- ja robotiikkayritys
  • Liikevaihdon kasvu 100 % vuosittain, tulos positiivinen
  • Päätuote on yrityksen kehittämä älykäs automaatio-ohjauksen ohjausalusta, eli Sofican termein Smart Lab Engine. Toiminnan alusta saakka kehitetty ohjelmisto on osoittanut taipuvansa moneen käyttöön ja eri alojen tuotekehityslaboratorioihin.
  • Yrityksen päämarkkinat tällä hetkellä Pohjois-Amerikka ja Kaukoitä.
  • www.sofica.fi

Seinäjoen teknologiapalkinnon myöntää Alfred Kordelinin säätiön Seinäjoen kaupunkirahasto.

 

Seinäjoen teknologiapalkinnon ovat aiemmin saaneet:
2005 teollisuusneuvos Jorma Lillbacka
2006 insinööri Markku Rintaniemi
2007 Plantool Oy:n tuotekehitystiimi
2008 DI, hall. pj. Veikko Rintamäki
2009 Centaurea Oy
2010 SeAmk:n tekniikan yksikön projektipajatoiminta
2011 Lumikko Oy
2012 Exertus Oy
2013 Suomen Lämpöpumpputekniikka Oy
2015 Jakamo
2016 Coastone
2017 yrittäjä Pasi Haaramäki
2018 Markus Ylä-Ilomäki
2019 RMK Vehicle Corporation Oy
2020 Epec Oy

Alfred Kordelinin säätiö on yksityinen yleishyödyllinen apurahasäätiö. Säätiö jakaa vuosittain apurahoina ja palkintoina noin 5 miljoonaa euroa. Seinäjoen kaupunkirahasto on yksi kuudestatoista Alfred Kordelinin säätiön kaupunki- ja kohderahastosta.

 

Lisätiedot:
Seppo Männikkö, Kordelinin säätiön Seinäjoen kaupunkirahaston puheenjohtaja, 050 3793715
Jukka Pajunen/teknologiapalkinto, Kordelinin säätiön Seinäjoen kaupunkirahaston jäsen, Into Seinäjoki Oy, 044 418 1215
Sofica Oy, Keijo Koivu, 040 757 5402, Ilkka Myllyperkiö, 040 552 1094

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa