Seinäjokelainen Rodstein erikoisalansa uudistaja koko maailmassa

Tällä hetkellä yhtiöllä on kaksi kilpailijaa, molemmat Saksassa. Eikä niilläkään ole käytössään samaa teknologiaa.

Seinäjokelainen teknologiayhtiö Rodstein kasvaa tupla- jopa triplatahdilla. Työntekijämäärä on lisääntynyt tänä vuonna viidestä viiteentoista. Ensi vuoden lopulla tavoitteena on 30 työntekijää. Liikevaihto oli viime vuonna 0,5 miljoonaa euroa ja tänä vuonna – koronasta huolimatta – noin 2 miljoonaa. Ensi vuonna on realismia tuplata tämän vuoden liikevaihto ja vuoden 2022 tavoite onkin jo yli 7 miljoonassa.

Yhtiö onkin matkalla oman erikoisalansa Finn-Poweriksi. Vertaus on siksikin sopiva, että tekijä- ja omistajataustoissa on yhteneväisyyksiä. Yksi Rodsteinin omistajista, hallituksen puheenjohtaja Michael Mansour, istuu myös Finn-Powerin emoyhtiön Prima Industrien hallituksessa ja Finn-Powerin Seinäjoen tehtaan vetäjä Jarmo Mursula on Rodsteinin hallituksen jäsen. Toimitusjohtaja Veikko Moilanen on puolestaan työskennellyt pitkään Finn-Powerin myyntijohtajana.

– Finn-Power on erikoistunut ohutlevyä työstäviin järjestelmiin, me paksumpien materiaalien laitteisiin, Veikko Moilanen yksinkertaistaa yritysten eron.

Rodstein uudistaa Moilasen mukaan omaa erikoisalaansa maailmanlaajuisesti. Tällä hetkellä yhtiöllä on kaksi kilpailijaa, molemmat Saksassa. Eikä niilläkään ole käytössään samaa teknologiaa.

– Yksi asiakkaistamme totesi, että tarjoamamme teknologia on 100 vuoteen suurin muutos sähkömoottorin ja generaattorin rakentamisessa. Pystymme tarjoamaan aivan uuden tason tehokkuuteen, energian säästämiseen ja huoltoon. Uudistamme alaa, joka on pitkään tyytynyt vanhoihin teknologioihin, mutta joka hyötyy valtavasti uudistuksista, Michael Mansour ja Moilanen kuvaavat.

Seinäjoella merkittävä klusteri ja verkosto
Rodstein on Seinäjoella vähintään kahdesta syystä: täällä toimii vahva automaatioyritysten klusteri ja muukin palveleva ja täydentävä yritysverkosto on lähellä. Lisäksi kaupunki tukee yritystoimintaa.

– Kaikki positiivisuus ja kasvu ruokkivat itseään ja vahvistavat aluetta entisestään, Moilanen kiittelee.

Hyvä esimerkki omasta kaupungista löytyneestä yhteistyökumppanista on Mailroom Solutions, jonka myymää postin lajittelukonetta viimeisteltiin haastatteluhetkellä Rodsteinin tehtaalla Kauppaneliössä.

– Tämä laite menee Kyprokselle. Vastaavista on 4-5 tarjousta maailmalla. Markkinamurros postinjakelussa on valtava kaikkialla. Todella hienoa, että löysimme automaatio-osaamisen täältä omasta kaupungista. Meillä on tarjota vähättelemättä maailman paras osaaminen omalla alallamme, toimitusjohtaja Janne Eteläaho kehuu.

Kuvassa Veikko Moilanen (vas.), Michael Mansour ja Janne Eteläaho Rodsteinin tuotantotiloissa ihailemassa lajittelulinjaa, joka lajittelee koko Kyproksen paketit.

Rodstein lyhyesti:

  • Perustettu 2015 Seinäjoella
  • Omistajat: Michael Mansour, Veikko Moilanen, Rauno Lahtinen
  • Liikevaihto: 2 Meur (2020)
  • Hlöstö: 15
  • Palvelut: servo-sähköiset latanlävistys- ja taivutuskoneet, laitteet kupari- ja alumiinikiskojen valmistukseen, räätälöidyt laitteet ja järjestelmät
  • Asiakkaat: mm. globaalit sähköntuotanto- ja jakeluyritykset kuten ABB, Systemair, Siemens ja niiden alihankkijat.
  • Viennin osuus liikevaihdosta 90-95 %
  • Uudeksi tuotebrändiksi vaihtumassa vuoden loppuun mennessä Vaski
  • Tutustu tarkemmin osoitteessa www.vaski.com

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa