Seinäjoen startup-kulttuuri harppaa kunnon loikan toukokuussa avautuvan Skaalaamon avulla. Skaalaamo on kasvua tavoittelevien yritysten yhteisöllinen työtila Seinäjoen Rytmikorjaamolla. Kyse on kuitenkin tilaa suuremmasta ilmiöstä, sillä Skaalaamon avulla tavoittelemme startup-kulttuurin kukoistusta Seinäjoen alueella. Jos haluat mukaan, yrityshaku on nyt auki ja avajaisetkin kalenterissa toukokuulle.

Yhteisöllisyys on voimaa, energinen yhteisö on YLIVOIMAA!

Toukokuussa virallisesti avattava Skaalaamo on rohkaiseva ja dynaaminen ympäristö, jossa kunnianhimoinen kasvun ”möhkäle” pilkotaan yrityksen omaksi kasvusuunnitelmaksi. Skaalaamossa yritykset pääsevät tavoittelemaan kasvua yrityskehittäjien ja vertaistensa kanssa yhdessä, kannustavassa ilmapiirissä.
Skaalaamossa yritykset sitoutuvat 8 kuukauden mittaiseen kasvusuunnitelmaan ja saavat tavoitteiden toteutumisen tueksi apua eri muodoissa. Tarjoamme kasvua tavoitteleville yrittäjille mm. tapahtumia, mentorointia, pienryhmäsparrausta ja työskentelytilan sekä erilaisia neuvottelutiloja vaikkapa asiakastapaamisiin. JA vertaistukea, jotta määränpää säilyy kirkkaana mutkista huolimatta.

Miten mukaan? 

Etsimme yhteisöllisen tilan jäseneksi yrityksiä, jotka haluavat sitoutua kasvun tavoitteluun. Skaalaamoon voivat hakea yritykset, joilla on jo testattu bisnesidea, ehkä asiakkaitakin. Tärkeää on, että yrityksessä on kunnianhimoinen yrittäjä tai tiimi, joka haluaa yhteiselle matkalle kohti skaalautuvaa kasvua. Yhteisöllisyyttä ja rohkaisun kulttuuria edistävästi Skaalaamon mukaan valittujen tulee olla valmiita jakamaan oppeja myös kanssa kasvajille.

Jos kiinnostuit Skaalaamosta kasvun paikkana, lue lisää ja hae mukaan.

Kasvumatkalla ei tarvitse jäädä yksin. Kun apua tarvitaan, apua löydetään!

Yritysten ja yrityskehittäjien lisäksi Skaalaamon verkostoon kuuluu kasvukumppaneita ja mentoreita, jotka haluavat mahdollistaa yritysten reipastahtista kasvua osaamisellaan tai palveluillaan. Kumppanien ja mentorien haku on käynnissä, kerro meille, mikäli haluat liittyä yhteisöön ja tukea osaamisellasi tulevien kasvuyrittäjien matkaa. Alueen veturi- ja pk-yrityksiä kutsumme mukaan tekemään yhteistyötä startup-yritysten kanssa ja näin rikastuttamaan omaa toimintaansa.

Skaalaamo avautuu virallisesti toukokuussa. Lue lisää avajaisista ja ilmoittaudu mukaan.

Skaalaamo-konsepti on rakennettu osana ruoka- ja teknologia-alan yritysten liiketoimintaa edistävää Food & Tech Startup -hanketta. Tavoitteena on vahvistaa alueemme startup-kulttuuria. Hankkeessa kehitämme ja pilotoimme toimintamallia, joka palvelee skaalautumisvaiheen yrityksiä. Alueen veturi- ja pk-yrityksiä kutsumme mukaan hankkeeseen tekemään yhteistyötä startup-yritysten kanssa ja näin rikastuttamaan ja uudistamaan omaa toimintaansa.

Teemme hanketta yhteistyössä Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin kanssa. Hanketta rahoittaa Etelä-Pohjanmaan liitto Euroopan aluekehitysrahastosta. Lisätietoja hankkeesta täällä.

Lisätietoja:

Kankaanpää Sanna
Kehittämispäällikkö
Ruokaketjun yritysten kehittäminen
Jokela Piia-Marika
Asiantuntija
Startup- ja innovaatiotoiminta