Tanelin Tuvalta hieno kampanjaoivallus

”Haastava vuosi on ollut ylä- ja alamäkeä, mutta en aio luovuttaa.”

Tanelin Tuvan Varpu Vanhatuvan yrittäjäura on vain hieman pitempi kuin koronakriisi. Haastava vuosi on ollut ylä- ja alamäkeä, mutta Varpu on päättänyt, ettei aio luovuttaa.

– Yrittäjyys on tuntunut hyvältä ja omalta jutulta. Vuosi on ollut kuitenkin haastava. Yrittäjyydessä on muutenkin uusia asioita opittavana, mutta korona on tuonut eteen tukun lisähaasteita ja ja vaikeita päätöksiä. Minulla ei ole aikaisempaa yrittäjäkokemusta taustalla, mikä auttaisi selviämään tällaisesta tilanteesta. Onneksi mieheni on ollut kauan yrittäjänä ja ollut tukena. Lisäksi hyvä työporukka on auttanut.

Haastavana vuonna take away -annosten myyminen on lisääntynyt ja vakioasiakkaiden tunnollisuus on auttanut selviämään. Vanhatupa lähettääkin isot kiitokset vakioasiakkailleen.

Lapset kehityspäälliköinä

Tanelin Tupa järjesti hiljattain sosiaalisessa mediassa rekrytointikampanjan, jossa haki kymmentä 6-10-vuotiasta kehityspäällikköä kehittämään yritykselle parhaan lastenaterian. Hakemuksia tuli noin 50 ja kampanja toi positiivista näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa. Lopputuloksena listalle saatiin lastenateria ”Emmä tiedä”. Kampanjan avulla saatiin varmuus, että lastenateria on varmasti mieleinen lapsille. Mutta mistä idea tähän lähti?

– Pohdimme jatkuvasti, onko meidän lastenateria oikeasti lasten mieleen. Mieheni taisi sen ensin keksiä, että mitä jos kysyttäisiin sitä suoraan lapsilta, ja siitä sitä sitten lähdettiin viemään eteenpäin. Halusimme päästä esimerkiksi kysymään, olisiko lelu vai tikkari parempi lisä lastenateriaan. Tikkari vei voiton.

Päivän aikana valitut kehityspäälliköt pääsivät ideoimaan uutta lastenateriaa erilaisten kysymysten ja tehtävien avulla. Lapset saivat itse kertoa, mitä haluaisivat hampurilaiseen ja valmistaa hampurilaisia keittiön puolelle, mikä oli odotettu hetki päivän aikana.

– Lastenaterian suunnittelupäivästä jäi onnistunut tunne. Lasten onni oli nähtävissä, kun he tästä lähtivät innoissaan kertomaan vanhemmille päivästä.

Pääset katsomaan päivän tunnelmia videolta. Videon on toteuttanut Videolakeus.

Teksti ja kuva: Benjami Hautala

Juttu on kirjoitettu osana Pienet yritykset koronakriisin yli -hankkeen toimenpiteitä. Rahoittajana on Etelä-Pohjanmaan liitto ja hanketta koordinoi Into Seinäjoki Oy.

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa