Test it: Enterlot auttaa autot Kuninkuusravien parkkiin

Epävarmuudesta huolimatta kesän tapahtumia suunnitellaan kuumeisesti. Ehkä kuumeisemmin kuin ikinä, koska rinnakkain on vietävä useita erilaisia toteutuksia. Kuninkuusravien suunnittelupöydällä on kolme erilaista versiota. 

Kuninkuusraveille perinteisesti suurin osa saapuu autolla eri puolilta Suomea, jolloin autojen pysäköiminen on iso haaste hoidettavaksi. Jotta kunkkarikävijöiden pysäköinti sujuisi mahdollisimman helposti, on heitä auttamassa Enterlotin palvelu, jota testataan osana Into Seinäjoen Test it -tapahtumista buustia bisnekseen -projektia. Annetaan yrittäjä Kalle Toiskallion kertoa tarkemmin. 

Kuka olet?
Olen Kalle Toiskallio – monialasählääjä eli sarjayrittäjä (Lectus Ky, Enterlot Oy, Zeamly Oy), liikennesuunnittelun ja kuntatekniikan konsultti, Liikennesuunnittelun Seuran vpj sekä – tietysti – älykaupunkitutkimuskoordinaattori. Mutta jos sielun sisäpintaa katsotaan, olen pysäköinti-informaation kehittäjä.  Pysäköinti on hyvin monen toiminnon saumassa. Moni rakennushanke riippuu pysäköinnistä. Pysäköinti on monelle tunne-asia. Sitä pelätään. Kierretään korttelia, ettei vain jouduttaisi kauheaan parkkihalliin.

Mitä Enterlot tekee?
Enterlot kehittää autojen pysäköinti-informaatiota. Ja hiukan kuntatekniikan pätevyyksien mittaamista.

Mitä haluatte testata Kuninkuusraveissa kesällä 2021?
Testaamme Enterlotin Pysäköinnin infopalvelua. Se kertoo autoilevalle ravikansalle reaaliaikaisesti, missä Seinäjoen kaupunkialueella sijaitsevista lukuisista etäparkeista on vielä pysäköintitilaa. Meitä kiinnostaa, huomataanko uudenlainen infopalvelu, milloin sitä käytetään ja miten se vaikuttaa etäparkkien hallintaan. Ylipäänsä on tarkoitus vähentää edestakaisin ajelua Seinäjoella ja sen tuottamaa hiilijalanjälkeä ja inhimillistä hämminkiä.

Missä vaiheessa kesän suunnittelu on tällä hetkellä?
Tietoteknisesti palvelu on jo hyvin pitkällä. Softan tallentamaa statistiikkaa viimeistellään juuri nyt.

Kun olen saapumassa Kuninkuusraveihin, miksi minun kannattaisi käyttää Pysäköinnin infopalvelua?
Jotta tietäisit, missä etäparkissa on juuri nyt tilaa.

Miten käytän Pysäköinnin infopalvelua?
Klikkaat Kuninkuusravien nettisivujen Kävijäinfosta pysäköintiopastusta (tämä on vielä suunnittelussa), klikkaat siellä linkkiä ja siinä se on: etäparkkien autopaikkasaatavuus yksinkertaisilla liikennevalosymboleilla:
vihreä (tyhjää),
keltainen (puolillaan)
punainen (täynnä).
Jos käytät palvelua kännykällä, sitä ei tarvitse montaa kertaa näppäillä. Mitään erillistä sovellusta ei tarvitse ladata. Pysäköinnin infopalvelu näyttää vain ja ainoastaan Kuninkuusravien etäparkkien autopaikkasaatavuuden. Pysäköinnin infopalvelu on käyttäjälle ilmainen.

Mitä odotat testiltä ja Kuninkuusraveilta?
Paljon Pysäköinnin infopalvelun käyttäjiä ja pysäköintipalautetta kävijäkyselyssä.

Seinäjoen Ravikeskuksella ja Kuninkuusravien organisaatiossa ollaan innoissaan tästä yleisöä helpottavasta palvelusta. Tyypillisesti 90% kävijöistä saapuu kunkkaripaikkakunnan ulkopuolelta.

”Enterlotin palvelu tuntuu nappiin osuvalta ratkaisulta suunnistaa parkkeihin ja vielä luottaen siihen, että myös tilaa löytyy. Tämä on ikään kuin saattopalvelu, jota jatkaa etäkuljetus raviradalle. Murheet parkin löytymiseksi ja kisapaikalle pääsemiseksi voi unohtaa jo kotoa lähtiessä. Työkalu tuntuu myös järjestäjästä selkeältä ja yksinkertaiselta, yksi henkilö aluetta kohti operoi sovitun arvioinnin perusteella, miten oma alue täyttyy.” kuvailee Seinäjoen Ravikeskuksen toimitusjohtaja Jyri Saranpää.

Seinäjoen ravikeskuksella odotetaan jo kesää ja yleisömerta, muutenkin kuin tämän sovelluksen käyttökokemusten kerryttämisen takia.

”Tervetuloa Kunkkareihin, vanhasta muistista tai Enterlotin sovelluksella suunnistaen,” toivottaa Saranpää.

Lisätietoja: Johanna Rintamäki, Into Seinäjoki, puh. 040 592 7518, johanna.rintamaki(at)intoseinajoki.fi

Yritysinnovaatiot kasvuun – testauspilotointimalli tapahtumissa  -hankkeessa testataan yritysten uusia tuotteita ja palveluita Seinäjoen suurtapahtumissa. Hankkeen tuloksena syntyy uudenlainen innovaatioyhteistyömalli yritysten ja tapahtumien välille. Rahoitus: Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR).

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa