TEST IT: Uusi sovellus perehdytystä ja sisäistä viestintää helpottamaan

Etätyöaika haastaa yrityksiä ja organisaatioita monella tapaa. Etätyötavat ja digitaaliset kokousalustat on otettu hyvin haltuun, nyt pohditaan esimerkiksi etätyöhyvinvointia. Miten luoda yrityksen ilmapiiriä myös etätyöläisille? Kuinka jalkauttaa strategia tai visio uusille työntekijöille?

Espoolainen Genisys tarjoaa ratkaisuksi (mobiili)sovellusta, jolla voi sekä parantaa yrityksen sisäistä viestintää että huolehtia perehdytyksestä. Sovellus mahdollistaa ryhmäviestimisen eri tiimien kesken, mutta myös organisaatiotasolla. Ohjelmaan on mahdollisuus lisätä erilaisia perehdytysmateriaaleja videoista tekstiin ja kuviin. Lisäksi perehdytyksen sisäistämistä selvitetään testillä, joka sallii vain tietyn virheprosentin. Hyvinvointia voidaan sovelluksen avulla selvittää erityisen fiilismittarin avulla, joka kysyy vaikka päivittäin, millainen mieli työntekijällä on. Työntekijöiden fiiliksiä voidaan arvioida hyödyntäen sovelluksen muuta dataa verrattuna esimerkiksi säätilaan tai työtehtäviin.

Genisys pilotoi sovellusta tällä hetkellä PowerParkissa Kauhavalla osana Into Seinäjoki Oy:n Test it -hanketta, jossa yritykset testaavat uusia tuotteita tai palveluita tapahtumissa ja matkailukohteissa.
– PowerPark tarjoaa meille ainutlaatuisen testausympäristön runsaan kausityöntekijämääränsä ja sitä myötä haasteellisen perehdytyksen takia, kommentoi Genisys Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Strang.

Sovellus on ollut nyt käytössä 2 viikkoa ja kokemukset ovat olleet pelkästään positiivisia.
– Tavoitteenamme oli sovelluksen avulla yhtenäistää sisäistä viestintäämme ja perehdytystämme sekä tuoda perehdytysmateriaali helposti kaikkien saataville paikasta ja ajasta riippumatta. Tuleville vuosille olemme suunnitelleet jatkokehittää sovellusta palvelemaan monipuolisemmin eri osastojen tarpeita, visioi PowerParkin johtaja Mikko Kiviluoma.

Koronan takia pilotin suunnitteluaika pidentyi vuodella, mutta tässä tapauksessa myös idea muuttui asiakassovelluksesta henkilökuntasovellukseksi.
– Tästä kokeilusta ovat hyötyneet kaikki osapuolet. Näen sovelluksella runsaasti skaalausmahdollisuuksia erilaisiin organisaatioihin. Se sopii hyvin myös yrityksille, joilla on paljon kausityöntekijöitä tai muuten paljon vaihtuvuutta henkilökunnassa. Sisäinen viestintä on haaste varmasti useimmille yrityksille ja organisaatioille, toteaa projektipäällikkö Johanna Rintamäki Into Seinäjoesta.

Yritysinnovaatiot kasvuun – testauspilotointimalli tapahtumissa -hanketta rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR). Tästä pääset tutustumaan hankkeen toimintaan tarkemmin.

 

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Johanna Rintamäki, Into Seinäjoki Oy, 040 592 7518

Toimitusjohtaja Kimmo Strang, Genisys Oy, 041 536 2252

Johtaja Mikko Kiviluoma, PowerPark, 050 383 6651

www.intoseinajoki.fi/buustiatapahtumista

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa