TEST IT: Vauhtiajoilla ajetaan kilpaa vain pelissä

Vaasalainen pelifirma Platonic Partnership tuo Vauhtiajoille ajot takaisin – nimittäin autopelin, jossa kuka tahansa pääsee ajamaan. Monen vaiheen jälkeen yritys päätyi testaamaan klassista retropeliä osana festivaalia.
– Laajalla käyttäjäjoukolla pääsemme testaamaan erittäin nopean kehittämisen teknisiä ratkaisuja, jotka eivät pelaajille suoraan näy, kommentoi toimitusjohtaja Jussi Loukiainen. Peliä voi pelata myös tapahtuman ulkopuolella osoitteessa: https://platonic.fi/vauhtiajot/

 

Yrityksen piti alun perin testata yhteisöllistä mobiiliroolipeliä Provinssissa, mutta koronan takia sekä peli että Provinssi jäi toteutumatta. Hieman samanlaisessa tilanteessa on paikallinen Valakia Interactive, joka kehitti Provinssiin virtuaalifestivaalikokemusta. Pandemia on siirtänyt yrityksen palvelujen painopistettä verkkosivujen rakentamiseen, kun aiemmin he olivat keskittyneet esim. yritysten messuständien vr-elämyksiin.  

-Testaamme Vauhtiajoilla 360- ja 3D –kuvausta ja sen jälkeen niiden tallentamista vr-alustalle. Prosessissa on vielä teknisiä haasteita, mutta onneksi kuvattua materiaalia voi hyödyntää muuallakin, valottaa sovelluskehittäjä Olli Korpi tilannetta.  

-Tapahtumajärjestäjät etsivät koko ajan uusia jippoja asiakkaiden viihtymisen parantamiseksi, joten mielenkiintoista kokeilla ja nähdä miten esimerkiksi autopeli otetaan vastaan, toimistopäällikkö Toni Aurell kommentoi Vauhtiajojen puolesta.  

Yritykset ovat toteuttaneet pilottejaan osana Into Seinäjoen Test it –tapahtumista buustia bisnekseen –hanketta, jossa yritykset testaavat uusia tuotteita ja palveluita isoissa tapahtumissa.  

-Testien siirtyessä viime kesältä tälle kesälle, en olisi arvannut, että yhä edelleen kamppailemme vakavassa pandemiatilanteessa. Testialustoina toimiviat tapahtumia on vaihdettu alkuperäisten peruuntuessa jo toistamiseen ja toisaalta myös testaavien yritysten tilanne on muuttunut osin radikaalistikin, kuten nämä Vauhtiajojen testit osoittavat, kommentoi projektipäällikkö Johanna Rintamäki Into Seinäjoesta ja jatkaa: -Projektin yhtenä tavoitteena on ollut “test fast, fail fast”. Nopeudesta en tiedä, mutta ainakin testeissä on ilmennyt selvät kehittämiskohteet, kun niitä on viimein päästy toteuttamaan.  

Lisätiedot:
Into Seinäjoki
Projektipäällikkö Johanna Rintamäki, 040 592 7518 

Platonic Partnership
Toimitusjohtaja Jussi Loukiainen, 050 343 3331 

Valakia Interactive
Sovelluskehittäjä Olli Korpi, 040 590 7666 

Vauhtiajot
Toimistopäällikkö Toni Aurell, 0500 260 021 

https://intoseinajoki.fi/buustiatapahtumista/ 

 

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa