intoseinajoki.fi
29.04.2020

2000 euron tuki on yksinyrittäjän oikeus 

Yksinyrittäjän tukihakemuksia on Seinäjoella jätetty toistaiseksi 270. Myönteisen päätöksen on saanut 150 yrittäjää. Hakemukset otetaan käsittelyyn jo saapumispäivänä, mutta osa odottaa liitteitä ja lisäselvityksiä, jonka jälkeen käsittelyä jatketaan. Jo tehdyistä päätöksistä 93% on ollut myönteisiä.Yleisin syy hylkäämiselle on ollut yrittäjyyden sivutoimisuus. 

Lisäksi Intoon on saapunut jonkin verran hakemuksia yrityksiltä, joiden virallinen kotipaikka on muualla kuin Seinäjoella. Nämä hakijat on ohjattu hakemaan tukea kotikunnastaan.

– Eniten viivettä käsittelyyn tulee siitä, jos ei vielä maaliskuulta pysty osoittamaan toiminnan supistuneen edellytetyllä tavalla. Huhtikuun kirjanpidon valmistuttua odotammekin hakemuksia reilusti lisää, toimitusjohtaja Leena Perämäki Intosta toteaa.

Perämäki kannustaa yrittäjiä hakemaan tukea. 

– Kukaan ei ole syyllinen tähän tilanteeseen. Tuki on yrittäjän oikeus ja pieni korvaus taloudellisista menetyksistä. Sitä kannattaa ilman muuta hakea heti kun kriteerit täyttyvät. 

Avustusta voidaan myöntää 16.3.2020 – 31.8.2020 aiheutuneisiin kustannuksiin, joten aikaa hakemiseen on syyskuun loppuun saakka. 

– Ja näillä näkymin raha riittää hyvin eli senkään puolesta ei kannata epäröidä hakemista.

Hae tukea osoitteessa https://intoseinajoki.fi/yksinyrittajan-tuki/ 

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa