Millainen on hedelmällinen innovaatioita edistävä verkosto, eli innovaatioekosysteemi yrittäjyyden professorin näkökulmasta? Entä millainen potentiaali alueen kärkialoissa piilee, kun tarkastelijana on teollisuuden kehittämisessä tiiviisti mukana ollut kokenut kehittäjä?

Viidennessä Innovaatiostudion jaksossa saimme vieraaksemme Pekka Töytärin, joka on EPANET-professorina Vaasan yliopistossa. Professuuri on tutkimuspainotteinen ja osa Seinäjoen yliopistokeskuksen ja Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen koordinoimaa Epanet-tutkimusverkostoa. Juttelimme aiheesta peilaten Seinäjoen innovaatiotoiminnan ekosysteemiä DIMECC Oyn innovaatioalustaan. Katso keskustelu videolta. Huomioithan, että video ei näy alla, mikäli evästeet on estetty.

Innovaatiostudio-haastattelut toteutetaan osana Into Seinäjoki Oy:n koordinoiman Seinäjoen innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimuksen (EAKR) toimintoja. Toimintoja rahoittaa Euroopan Unioni ja Seinäjoen kaupunki. Seinäjoki on ekosysteemisopimuksen kautta osa valtakunnallista Innokaupunkien verkostoa. Innokaupungit luovat yhteistyöstä innovaatioita ja innovaatioista kestävyyttä. Niiden tavoitteena on vahvistaa kaupunkiseutujen osaamista ja yhteistyötä ja luoda kansainvälisen tason innovaatio- ja kokeiluympäristöjä ja uusia liiketoimintaekosysteemejä. Tutustu Innokaupunkeihin verkkosivulla.