Innovaatiostudion kolmannen jakson zoomataan katsetta ruoka-alan ekosysteemille on luotuun Ruokaprovinssi 2030 – paras paikka ruokabisnekselle -strategiaan. Mistä Ruokaprovinssi 2030 -strategiassa on kyse ja miten eri tahot voivat olla viemässä strategiaa käytäntöön? Entä olemmeko todella paras paikka ruokabisnekselle?

Haastateltavana Ruokaprovinssi 2030 -strategiasta Ruokaprovinssi 2030 – Menestyksen avaimet pellolta pöytään -hankkeessa mukana ollut Terhi Välisalo, ProAgria Etelä-Pohjanmaa/ Etelä-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaiset. Katso koko haastattelu alta. Huomioithan, että video ei näy jos evästeet on estetty.

Seinäjoen alueella on laaja ruokaekosysteemi, jossa aktiivisina osallistujina ovat toimijat kuten yrittäjät, tutkijat ja kehittäjät, viranomaistahot ja kuluttajat sekä ruokaharrastajat. Osallistavasti muodostetussa Ruokaprovinssi 2030 -strategiassa on kyse pitkän tähtäimen visiotavoitteista; halutaan muutaman vuoden sisällä olla todella se paras paikka ruokabisnekselle. Strategia ohjaa Ruokaprovinssin kasvua ja kehittämistä sekä verkoston toimintaa tulevina vuosina, ja tavoitteena on mm. synnyttää ruoka-alan liiketoimintaa, kehittää tuotteita ja luoda innovaatioita, luoda siis innovaatiotoimintaa ja uutta bisnestä.

Ruoka-alan menestys on avainasia koko maakunnan menestykselle, ja sitä halutaan edistää Ruokaprovinssi-strategiaan koottujen kymmenien toimenpidesuositusten avulla. Strategiasta löytyy jokaiselle ekosysteemin osallistujalle omansa. Kurkkaa, miten juuri sinä voit edistää Ruokaprovinssi 2030 -strategian toteutumista.

Tämä haastattelu on kolmas osa Innovaatiostudio-julkaisusarjassa, jota tullaan jatkamaan koko hankkeen ajan. Sarjalla halutaan tehdä ekosysteemimäistä tekemistä tutuksi alueen yrityksille, nostaa esiin kärkialoihin, ruoka ja teknologia, liittyviä ajankohtaisia teemoja ja luoda mahdollisuuksia globaaliinkin kasvuun Seinäjoen alueella.

Innovaatiostudio-julkaisuja toteutetaan osana Into Seinäjoki Oy:n koordinoiman Seinäjoen innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimuksen (EAKR) toimintoja. Toimintoja rahoittaa Euroopan Unioni ja Seinäjoen kaupunki.