Yritysten näkymät talven kynnyksellä vaihtelevat rajusti. Epävarmuutta on taloudessa, energiassa, komponenteissa, markkinassa ja välillä lähes kaikessa, mutta iso kuva meillä Seinäjoella näyttää yllättävän hyvältä. Kiitos tasapainoisen yritysrakenteen ja vahvojen yritysten.

Inton asiakastyössä viime kuukaudet ovat olleet vilkkaita. Yritysten synnyttämä pöhinä on meille pultut lepattaa -olotila, joka tuo tekemiseen lisää potkua ja auttaa ratkomaan asioita.

Me intolaiset olemme tämän vuoden aikana tehneet jo 5692 toimenpidettä yritysten avuksi ja tahti tuntuu jatkuvan. Seinäjoen vetovoima yritysten kaupunkina vahvistuu. Inton työstämistä asiakkuuksista 26 on perustanut toimipisteen Seinäjoelle tänä vuonna.

Teknologia-alalta kuuluu hyvää. Moni tekee ennätystuloksen ja tilauskirjat ovat täynnä jopa vuoden päähän. Yritystontit käyvät kaupaksi ja isojakin tontteja on taas päästy kartoissa ympyröimään. Työpöydällä on hankkeita, jotka toteutuessaan muuttavat seinäjokista yritysmaisemaa aina vain vetovoimaisemmaksi.

Epävarma aika voi olla oikea hetki isoon mylläykseen.

Monet yritykset ovat nyt vaihtaneet omistajia ja uudistaneet johtoaan. Vaikutukset ovat usein alueelle positiivisia ja tuovat uutta energiaa myös toisille yrityksille.

Saksalaisomistuksessa ollut Nordec ei listautunutkaan vaan saa uudet kotimaiset omistajat, ja toiminta yhtiön suurimmalla tuotantosaitilla Peräseinäjoella on kasvussa. Samalla alalla toimiva Trutec uudisti toimintaansa jo aiemmin ja on nyt vahvassa hapessa.

Vaativien olosuhteiden ja liikkuvan kaluston ilmanvaihtobisneksessä 50 vuotta toiminut Lumikko on uudistunut reippaasti omistusta ja johtoa myöten ja yhtiön näkymät ovat hyvin valoisat.

Muutos on tässäkin ajassa mahdollisuus. Mennään rohkeasti läpi sumun.