intoseinajoki.fi
15.01.2020

Seinäjoelle kansainvälisiä lentokenttävieraita

Seinäjoki isännöi helmikuun alussa kansainvälistä vierasjoukkoa, kun maaseutulentokenttien kehittäjät saapuvat Airport Hub -hankkeen aloituskokoukseen. 

Into on lähtenyt mukaan kansainväliseen yhteistyöhankkeeseen, jossa aktivoidaan maaseutulentokenttien käyttöä ja suunnitellaan niiden ekologista tulevaisuutta. Tavoitteena on synnyttää tiivis yhteistyö partneriverkoston välillä, minkä kautta tulevaisuudessa kasvavat matkustaja- ja rahtivirrat Kiinasta Eurooppaan voivat ohjautua maaseutulentokentille. Parhaimmillaan maaseutulentokenttien välille voisi myös syntyä uusia reittejä EU:n sisällä. Maaseutulentokenttien haasteisiin pyritään löytämään ekologisia ja kestäviä ratkaisuja yhdessä tuumin sekä löytämään innovatiivisia kehitysideoita uudenlaisen bisneksen syntymiselle pk-sektorille. 

Yhteistyökumppaneina Liiverin rahoittamassa hankkeessa on Seinäjoen lentoaseman lisäksi maaseutulentokenttiä Virosta, Sloveniasta, Italiasta ja Kreikasta. Lisää partnereita on tulossa mukaan kaksivuotisen hankkeen aikana myös muista EU-maista.

– Mikäli kaikki sujuu kuin Strömsössä, Seinäjoen lentokenttä voi tulevaisuudessa toimia testiympäristönä lentokenttien vaihtoehtoisille ja ekologisille ratkaisuille. Meillä voitaisiin testata esimerkiksi tulevaisuuden teknologisia ratkaisuja ekologiselle rahti- ja matkustajaliikenteen mallilentokentälle sekä droneteknologian hyödyntämistä pakettilogistiikkaan, Airport hub -hankkeesta Intossa vastaava Elisabet Kivimäki visioi.

Lisätietoja hankkeesta: Elisabet Kivimäki, puh. 040 760 3907, elisabet.kivimaki(at)intoseinajoki.fi

PS: Lue myös Elisabetin bloggaus tästä teemasta

 

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa