Syyskuun ensimmäinen viikko on Etelä-Pohjanmaalla ruoka-alan superviikko. Luvassa on kaksi isoa kuluttajatapahtumaa – Kauhajoen ruokamessut ja valtakunnallinen Lähiruokapäivä – sekä useita ammattilaistapahtumia, joihin osallistuu sekä kotimaisia että kansainvälisiä asiantuntijoita.

Food Days Seinäjoki –tapahtumat tekevät tunnetuksi Seinäjoen alueen huippuosaamista ja puitteitamme. Vastavuoroisesti Seinäjoella toimivat kehittäjät oppivat, mitä kansallisilla ja kansainvälisillä verkostoilla on tarjota yhteistyön pohjaksi.

Food Days Seinäjoki –tapahtumia ovat järjestämässä mm. Into Seinäjoki Oy, Ruralia / Helsingin yliopisto ja Etelä-Pohjanmaan liitto.

Tässä muutama poiminta ohjelmasta:  

Tiistaina 5.9. kansallinen Innokaupunkien tapaaminen. Yhtenä pääaiheena on ideoida Seinäjoki-vetoista kansallista ruoka-alan hanketta. Vetovastuuhankkeen kärkitoimijaksi kutsuminen vahvistaa Ruokaprovinssi-maakunnan profiilia ja on hieno ele työ- ja elinkeinoministeriön suunnasta. Muiden alojen innovaatiotoiminnan vetovastuuhankkeiden kärkikaupunkeja ovat Kokkola, Jyväskylä ja Oulu.  

Keskiviikkona 6.9. Innovative Food Business –tapahtuma. Tarjolla mielenkiintoisia esityksiä ruoka-alan kuumimmista tutkimus- ja kehittämisteemoista. Aiheina innovaatioiden kehittäminen, terveys ja hyvinvointi sekä ilmastonmuutos. Kansallisista ja kansainvälisistä TKI-toimijoista koostuvalle yleisölle on tarjolla lisäksi yritysvierailuja kärkiyrityksiimme.

Torstaina ja perjantaina 7.-8.9. startup- ja kasvuyritysteemainen InnoFood –tapahtuma. Luvassa inspiraatiota kansainvälisiltä huippupuhujilta ja kiinnostavia yritysesimerkkejä.
Kuluttajille suunnatut tapahtumat aloittavat ja päättävät superviikon. Paikallisiin herkkuihin ja niiden tuottajiin pääsee tutustumaan Kauhajoen Ruokamessuilla ja Lähiruokapäivässä.

Tutustu Food Days Seinäjoki -viikon tapahtumiin 1.-9.9.2023!

 

Food Days Seinäjoki -tapahtumaviikkoa järjestetään osana innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimuksen aktivointi -hanketta. Hanketta koordinoi Into Seinäjoki Oy ja sitä rahoittavat Euroopan Unioni ja Seinäjoen kaupunki.

Lisätietoja tapahtumakokonaisuudesta: 
Hannemari Niemi, innovaatiotoiminta ja vetovastuuhanke, p. 040 145 1300
Elina Koivisto, yritysten kansainvälistyminen, p. 040 736 2043
Sanna Kankaanpää, ruokaketjun yritysten kehittäminen, p. 0400 743 422