Tibnorin Seinäjoen toisen tehtaan upouusi toimistotalo on otettu käyttöön. Tuottajantien uudessa talossa on hybridityöhön soveltuvat toimisto- ja neuvottelutilat ja lisäksi ruokailu- ja sosiaalitilat koko tehtaan henkilökunnalle.

– 3,5 vuotta toimihenkilöstömme teki pääsääntöisesti etätöitä: ensin koronan ja sitten vanhan toimiston purkamisen ja tämän uuden toimitalon rakentamisen ajan. Nyt meillä on todella toimivat tilat lähityöskentelyyn, yksikönpäällikkö Janne Vaksila kiittelee.

Seinien lisäksi tehtaalla on investoitu konekantaan.

– Olemme saaneet tänä vuonna uuden kuitulaserleikkauskoneen ja koneistuskeskuksen. Kuitulaserkone on leikkausalueeltaan peräti 2,5 x 8 metriä ja teholtaan 24 kilowattia. Nyt syksyllä käyttöön otetun viisiakselisen, kääntyvällä karalla varustetun koneistuskeskuksen työalue on 4000 x 1100 x 1000 millimetriä. Se on siis todella iso ja antaa meille paljon aiempaa paremmat edellytykset vastata kysyntään, Vaksila kertoo.

Kahden ison koneen investointi on Vaksilan mukaan yhteensä lähes kaksi miljoonaa euroa. Kaupat ensi vuodenkin koneinvestoinneista on Vaksilan mukaan sovittu.

– Hienoa, että omistaja uskoo meihin ja haluaa sijoittaa Seinäjoen yksikköön.

Tibnor Seinäjoki on Pohjoismaiden suurin levyjen esikäsittelyyn erikoistunut teräspalvelukeskus. Seinäjoen tehdas tekee muotoon leikkausta erilaisille ainevahvuuksille sekä särmäyksiä ja koneistuksia.

Työntekijöitä Seinäjoella on vajaat 200. Etenkin kotimaisen rakennusteollisuuden kysynnän hiipuminen on tänä vuonna vaikuttanut kysyntään, mutta vientiteollisuuden asiakkaista osalla menee erinomaisesti.

– Markkinoiden kahtiajakoisuus on aika selvä. Uudet koneinvestoinnit vaikuttavat meillä kuitenkin myös rekrytointitarpeeseen ensi vuonna eli odotamme etenkin viennin puolella hyvää kysyntää jo ensi vuoden kuluessa, Vaksila toteaa.

Vaksila on toiminut Seinäjoen tehtaan yksikönpäällikkönä kesästä lähtien. Talossa hän on ollut vuodesta 2005 lähtien eri tehtävissä, viimeksi suunnittelupäällikkönä. Aiempi yksikönpäällikkö Markus Näsi siirtyi Tibnor Suomen maajohtajaksi.

 

Lue lisää Tibnorin Seinäjoen yksikön palveluista 

Kiinnostuitko Seinäjoesta? Ota yhteyttä!

Pajunen Jukka
Asiakkuusjohtaja
Inton asiakkuudet ja sijoittumispalvelut